Annons:

SUPERSUCCÉN: DACKARNAS JÄTTETALANG SVENSK MÄSTARE I DAG

Dackarnas jättetalang Sammy van Dyck blev i dag svensk mästare på 250cc i speedway. Foto: Roger Hultgren

SUPERSUCCÉN: DACKARNAS JÄTTETALANG SVENSK MÄSTARE I DAG

Förra helgen vann Dackarnas 16-årige jättetalang Sammy van Dyck en stortävling i Nyköping. I dag toppade han det med att bli svensk mästare på 250cc. En strålande prestation av en stor begåvning med framtiden framför sig.

Annons:

Svensk mästare på 250cc. Det kan Dackarnas speedwayförare Sammy van Dyck nu med gott samvete titulera sig.

På lördagen avgjordes den sista deltävlingen i årets RM-cup i Målilla, och inför den låg van Dyck två poäng efter Nässjö SK:s Lucas Woentin i sammandraget. 97 poäng mot 95, och dessa båda har varit överlägsna under hela säsongen.

Kändes kört efter stopp 

I dagens tävling inledde van Dyck med tre heatsegrar, men när han sedan fick stopp i heat elva såg det i det närmaste kört ut för honom att lyckas knipa titeln.

Inför semifinalerna stod Woentin på tio poäng och van Dyck på nio. Bäst av alla var dock Lejonens Edwin Pohjantähti, som dittills hade kört fullt, tolv poäng.

Dramatisk semifinal 

I den andra semifinalen ställdes van Dyck och Woentin mot varandra, och där blev det dramatiskt värre. De båda krokade ihop i första sväng, och medan Målillaföraren själv kunde kliva upp och promenera av banan togs Lucas Woentin med ambulans därifrån med befarat nyckelbensbrott.

I omstarten var van Dyck snabbast in i startsvängen och vann heatet.

Även i finalen var Sammy van Dyck snabbast från start, tog ledningen och höll undan till seger – seger både i tävlingen och totalt i svenska mästerskapet (110 poäng). Tvåa i sammandraget kom Woentin (107 päng) och trea Ludvig Hamrin, Smederna (78 poäng).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt