Annons:

JULKLAPP TILL DACKEFANSEN – VM-STJÄRNAN KLAR

Maciej Janowski kör vidare i Dackarna. Foto: Arkivbild

JULKLAPP TILL DACKEFANSEN – VM-STJÄRNAN KLAR

VM-stjärnan Maciej Janowski är klar för Dackarna 2021. Det presenterar klubben som en tidig julklapp till fansen. 

Annons:

Maciej Janowski har varit klubben trogen sedan han hösten 2015 signerade sitt första kontakt med Dackarna. Under coronasäsongen 2020 blev det inte en enda match i dackevästen, men nu är den polske stjärnan klar för ännu en säsong i Målillaklubben.

– Det känns jättebra att vi fått Maciej Janowski att bli en stor del av Dackarna 2021, säger lagledaren Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Janowski slutade den gångna säsongen på fjärde plats i GP-serien, tio poäng från en VM-medalj.

– Jag känner Maciej väl sedan många år då jag hade glädjen att ha honom i Rospiggarna under en halv säsong. Han är en ambitiös speedwayåkare som med sin startsnabbhet och tekniska förmåga är en av världens bästa förare som bara väntar på den stora individuella fullträffen med ett VM-guld, säger Teurnberg. 

Saknat Dackarna

Sedan 2017 har Janowski aldrig varit sämre än sexa i GP-serien. Under 2000-talet är Janowski Dackarnas elfte främste förare med 478 inkörda poäng. Hans ingångssnitt blir 2,027. 

– Jag har under mina samtal med Maciej under hösten fått en väldigt positiv känsla om hans inställning och mål med Dackarna 2021. Det känns bra att vi nu har en av världens bästa speedwayförare i laget. Han kommer att bidra med mängder av poäng och även erfarenhet till resten av laget, säger Mikael Teurnberg. 

Maciej Janowski säger att han saknat att representera Dackarna. 

– Nu är jag tillbaka och det är jag väldigt glad för och ser verkligen fram emot att återigen få tävla för Dackarna. Jag är redo att tillsammans med de andra i laget köra för ligatiteln. Det är ju ett tag sedan guldet togs hem till Målilla, säger Maciej Janowski.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt