Annons:

Ensamkommande pojke vill flytta från Hultsfred – får avslag

En ensamkommande pojke i Hultsfred förlorar en tvist med Hultsfreds kommun efter att ärendet har avgjorts i Förvaltningsrätten i Växjö. Foto: Ossian Mathiasson

Ensamkommande pojke vill flytta från Hultsfred – får avslag

En ensamkommande pojke i 15-årsåldern känner ingen glädje av att bo i Hultsfred. Han vill flytta till familjen som bor på en annan plats i landet men varken socialnämnden eller förvaltningsrätten ger honom rätt till det.

Annons:

I april beslutade socialnämnden i Hultsfreds kommun att avslå pojkens ansökan om familjehemsplacering hos familjen som bor i en annan stad i Sverige.

Pojken, som är ett ensamkommande barn, är i 15-årsåldern och trivs inte riktigt i Hultsfred – och socialnämnden anger att HVB-hemmet som han bor på i Hultsfred är ett tryggt boende där han får sina grundläggande behov tillgodosedda och försäkras genom placeringen en skälig levnadsnivå. 

Pojken har överklagat beslutet och önskar att beslutet ändras så att han beviljas bistånd i form av familjehemsplacering hos familjen. Han anser att det är viktigt för honom att flytta då han har svårt att koncentrera sig på lektionerna i skolan eftersom han tänker mycket på familjen och gärna vill klara skolgången. 

Överklagandet avslogs

Socialnämnden har hela tiden vidhållit sitt beslut och förvaltningsrätten skriver i sin bedömning att man ska ta hänsyn till barnets bästa när beslut tas enligt socialtjänstlagen och pojken har enligt förvaltningsrätten anfört att han har det bra i det nuvarande boendet men att han inte känner sig glad.

Inget i målet motsäger nämndens påstående om att HVB-hemmet tillgodoser pojkens behov och förvaltningen anser att nämnden har fog för sitt beslut.

Överklagandet har därför avslagits. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt