Annons:

Lokalt företag krävs på åtgärder efter inspektion

Arbetsmiljöverket genomförde en inspektion av ett företag i Hultsfreds kommun i slutet av november och det uppdagades fem brister som leder till att Arbetsmiljöverket kräver att arbetsmiljöarbetet förbättras.

Annons:

Vid inspektionen konstaterades att föreagets rörledningar som innehåller kemiska riskkällor saknade föreskriven märkning inom vissa delar av verksamheten. 

De saknar/har bristfälliga dokumenterade rutiner för fortlöpande tillsyn över trycksatta anordningar som användas inom verksamheten. Arbetsmiljöverket anser att det är viktigt att företaget har ett förutbestämt tillvägagångssätt för hur fortlöpande tillsyn ska utföras så risken för ohälsa och olycksfall med avseende på användning av trycksatta anordningar förebyggs. 

Kan orsaka olycksfall vid användning

Det framkom under inspektionen att de inte har undersökt och riskbedömt placeringen och användningen av de trycksatta anordningarna som finns på företaget. Dessa oidentifierade risker kan orsaka ohälsa och olycksfall som arbetstagare vid användning. Det fanns inte heller någon förteckning över vilka trycksatta anordningar det finns på arbetsplatsen. 

Nu ska företaget åtgärda de brister och risker som Arbetsmiljöverket såg vid inspektionen. Om de inte åtgärdar det kan Arbetsmiljöverket besluta om ett föreläggande eller förbud. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt