Annons:

Hultsfreds nya restaurang öppnar om en månad – byter namn och inriktning

Pizzeria Europa i Hultsfred är ett minne blott. De nya ägarna skrotar namnet, byter inriktning och hoppas kunna öppna om en månad. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds nya restaurang öppnar om en månad – byter namn och inriktning

Josseph Abrahim och Lidia Korkis tog över pizzeria Europa för drygt ett år sedan. Restaurangen har genomgått en omfattande renovering och om en månad planerar de att slå upp dörrarna.
– Det kommer inte vara någon vanlig pizzeria längre. Det blir en restaurang med nytt namn och ny inriktning, säger Josseph Abrahim.

Annons:

För de som gillar pizza och Tre Kronor vid Willys i Hultsfred är Josseph Abrahim ett välkänt ansikte för många kommuninvånare. 

Han tog över pizzerian 1993 och har drivit den i 25 år och hänger fortfarande i.

För drygt ett år sedan utökade han, tillsammans med frun Lidia Korkis, beståndet när de blev nya ägare till pizzeria Europa i centrala Hultsfred.

Slitna lokaler har renoverats

Efter att köpet och ägarbytet genomfördes har de inte haft öppet någon gång men det finns en förklaring till att dörren har varit stängd i ett år. 

– Lokalerna var mycket slitna när vi tog över. Först hade vi planer på att öppna som det var och bara måla om men det visade sig att allt var slitet. Det var det lika bra att göra en ordentlig renovering en gång för alla, säger Josseph Abrahim.

Lokalerna har genomgått en total renovering och jobbet har pågått under en längre tid.

– Vi har inte jobbat med renoveringen under hela året. Vi har haft andra projekt igång också. Vi har bytt ut nästan allting eftersom väggar, inredning och maskiner var slitna. Vi har spacklat och målat alla väggar, köpt nya maskiner, satt upp nytt kakel i köket och renoverat toaletten, säger han.

"Kommer inte bli någon pizzeria"

Han berättar även att pizzeria Europa i Hultsfred är ett minne blott. De nya ägarna tänker byta både namn och inriktning.

– Europa försvinner helt och hållet. Restaurang Oskar blir det nya namnet eftersom restaurangen ligger på Oskarsgatan, säger han och fortsätter:

– Vi har faktiskt tänkt satsa på en restaurang med alkohol rätt länge men det passar inte riktigt på Tre Kronor, då kör vi en riktig restaurang här i stället.

Det blir inte tal om en helt vanlig och typisk pizzeria, enligt Abrahim.

– Nej, det kommer inte bli någon pizzeria. Det blir en restaurang med inspiration från Italien plus pizza, det kommer man inte undan. Pizza måste man ha, det blir även hamburgare och pasta. Vi ska även satsa på à la carte, lunchbuffé och pubkvällar.

Har ni pratat med folket och kollat efterfrågan?

– Vi har pratat med en del människor men man ska också utgå från det man kan också. Det här med italiensk mat kan vi, likaså husmanskost. Vi har jobbat inom restaurangbranschen i 25 år.

Då öppnar restaurangen

De beräknar att restaurangen ska öppna om en dryg månad och det mesta är fixat. En ansökan om alkohol- och serveringstillstånd har lämnats in till Hultsfreds kommun.

– Vi är inne på sluttampen. När man är här inne ser det kanske inte så ut men det är lugnt. Vi ska bara montera de sista grejerna, göra en storstädning och montera upp de nya skylarna som är beställda. Vi kommer täcka över fönsterna snart.

Blev det som du hade tänkt dig?

– Jag är nöjd med allt förutom utrymmet. Vi hade gärna tackat ja till en större lokal.

"Vill göra något för staden"

Josseph Abrahim berättar att tre personer ska sysselsättas i verksamheten till en början och på helger och kvällar behövs det mer personal. 

Hur känns det att göra denna satsning i Hultsfred?

– Vi har bott här i 27 år och känner till staden väldigt bra. Vi gillar Hultsfred och vill göra något för staden.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt