Annons:

KD-politiker vill att skolelever prioriteras före turister:

Jimmy Loord (KD) vill att Hultsfreds kommun prioriterar säkra skolvägar för barn och ungdomar och riktar en fråga till kommunalrådet Lars Rosander (C). Foto: Lotta Madestam

KD-politiker vill att skolelever prioriteras före turister: "Knyter sig i magen"

KD-politikern Jimmy Loord riktar en fråga till kommunalrådet Lars Rosander (C) med innebörden att Hultsfreds kommun ska prioritera skolvägar för barn och ungdomar före vägar för turister. 

Annons:

Jimmy Loord (KD) betonar vikten av att barn och ungdomar ska få en trygg skolgång och att de kan ta sig till och från skolan på ett tryggt och säkert sätt.

I byn Tulunda utanför Mörlunda, där han själv numera bor, finns uppenbara problem, enligt Loord. 

”Det bor numera flera unga familjer i byn vars barn inte är berättigade skolskjuts till skolan i Mörlunda. Idag får barnen cykla eller gå till skolan längs en väg som är frekvent trafikerad med tunga lastbilsfordon. Hastighetsbegränsningen på vägen är satt till 70 km/h vilket flera av fordonen aldrig håller sig inom. Denna väg är så långt ifrån en säker skolväg man kan komma och ändå så är det just denna väg eleverna hänvisas till för att fullfölja skolgången”, skriver Jimmy Loord. 

"Knyter sig i magen"

Att kommunen funderar på att investera i ett cykelstråk mellan Hultsfred och Målilla gör Loord konfunderad. 

”Projektet skulle bli ekonomiskt omfattande och gissningsvis så riktar den sig främst till grupper för turism och besöksnäring. Det är i sig inget fel men som förälder så knyter det sig lite i magen om kommunen skulle välja att prioritera en sådan ”lyxprodukt” innan man har sett till att våra barn och unga kan ta sig till skolan utan att det ska innebära fara för deras liv”, skriver Loord. 

Kommunalrådet Lars Rosander (C) får därmed besvara Loords tankar på kommande fullmäktigemöte. 

”Tycker du som jag att det vore högst rimligt att prioritera en trygg och säker gång- och cykelväg mellan Tulunda och Mörlunda för berörda elever innan man väljer att satsa betydligt större pengar på en cykelväg mellan Hultsfred och Målilla som främst riktar sig mot turister?”, skriver han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt