Annons:

  • Han är ny ordförande i gymnastikklubben

    Jonas Hjalmarsson är ny ordförande i Hultsfred gymnastikklubb. Foto: Ossian Mathiasson

  • Han är ny ordförande i gymnastikklubben

    Louise Weinfors Lockström väljer att lämna över klubban som ordförande i Hultsfred gymnastikklubb till Jonas Hjalmarsson. Foto: Privat

Han är ny ordförande i gymnastikklubben

Efter tio år som ordförande i Hultsfred gymnastikklubb väljer Louise Weinfors Lockström att kliva av. Ny på posten blir Jonas Hjalmarsson.
– Om jag ska testa någon gång i livet så är det nog nu, säger Jonas Hjalmarsson.

Annons:

Under måndagen höll Hultsfred GK årsmöte i KGM-hallen och på ordförandeposten har det blivit ett skifte. 

"Har det i mitt hjärta"

Louise Weinfors Lockström lämnar uppdraget och ersätts av Jonas Hjalmarsson, som har varit kassör i klubben de senaste tre åren och även jobbat som instruktör med de olika passen. 

– Louise har under en tid flaggat för att hon vill gå vidare och kände att det var dags att kliva av efter tio år som ordförande. Jag har tänkt fram och tillbaka om jag ska hoppa på eller inte men jag är redo. Om jag ska testa någon gång i livet så är det nog nu, säger Jonas Hjalmarsson. 

Vad är det som lockar med detta uppdrag?

– Dels gymnastiken i sig, jag har det i mitt hjärta. Sen mår man bra av att röra på sig och jag vill få fler människor i rörelse, säger han. 

Klubbens vision är rörelse hela livet och man vill erbjuda rolig och lekfull träning i ständigt nya former för människor i alla åldrar. De har gymnastik för ungdomar mellan 4 och 19 år och diverse olika gruppträningar för personer från 13 år och uppåt.  

– Vi har det mesta med styrkepass, rörlighetspass, vanlig gympa, danspass. Det är väldigt varierat, säger han. 

Firar 70 år i år

Under det senaste året har de haft pass i Målilla för första gången och nu tittar de på att arrangera träningar på fler orter i kommunen. 

– Ja, vi vill få fler i rörelse och då tittar vi kanske på både Virserum och Silverdalen. 

I år firar klubben 70-årsjubileum och man har en del planer.

– Vi kommer fira på flera olika sätt, bland annat med att åka på turné runt omkring för att visa upp oss. Vi ska även ha en kickoff/årsfest som vi inte har haft tidigare på Hotell Hulingen och vi kommer ha sommarträning under hela sommaren, det brukar vi inte ha. Det blir ett speciellt år. Vi har avsatt pengar för att göra denna satsning, vi vill synas och visa att vi är en rätt stor förening. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt