Annons:

Viktig sexpoängsmatch för HFK – mittbacksgeneralen avstängd

Alexander Gustafsson är avstängd och missar derbyt mot Västerviks FF. Foto: Ossian Mathiasson

Viktig sexpoängsmatch för HFK – mittbacksgeneralen avstängd

Tittar man i tabellen är tre poäng i morgondagens toppmatch mot Västerviks FF av stor betydelse för Hultsfreds FK.
– Då hamnar de sex poäng efter oss. Det vore viktigt med en seger, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Inför morgondagens match har Hultsfreds FK ett ypperligt läge att haka av fjärdeplacerade Västerviks FF från den absoluta toppstriden.

Vid seger skulle det skilja sex poäng mellan lagen och då är HFK bara en poäng bakom serieledande Pukebergs BK när exakt halva serien är spelad.  

– Vinner vi så sätter vi press på både Pukeberg och Hossmo och får Västervik en bit bakom oss. Då kan vi få lite lugn, sen har vi två matcher kvar – Kalmar Södra hemma och Blomstermåla borta. Vi har revansch att utkräva mot Kalmar Södra efter premiärförlusten. Vi har ett bra utgångsläge och det är upp till bevis, säger tränaren Jerker Einarsson. 

"Kan kräva mer av oss själva"

I senaste matchen tog Hultsfred en klar 7–0-seger borta mot Ängö BK, som inte hade så mycket att sätta emot. 

– Vi slarvade faktiskt en hel del i den matchen och det var långt ifrån något skönspel. Jag tycker att vi kan kräva lite mer av oss själva, bara för att vi leder stort ska vi inte sluta spela. Då gäller det att vi passar på att rulla runt och äga boll, säger Jerker Einarsson. 

Även om HFK bemästrar det hårda och tuffa spelet ser Einarsson helst att morgondagens match blir av det lugnare slaget. 

– Jag vill inte ha någon derbymatch med chansbollar. Mot Tuna blev det så och då kom vi inte upp i vår standard, vi blev för fega och rädda för att hålla i bollen. Det får inte bli för mycket kamp, säger Einarsson. 

Kaptenen börjar på bänken

HFK får klara sig utan mittbacksgeneralen Alexander Gustafsson som blev utvisad vid ställningen 5–0 mot Ängö. Kevin Olsson går in som mittback och lillebror Charlie Olsson fortsätter som högerback. 

Noterbart är också att lagkaptenen John Svensson, som såg Sveriges VM-match mot Tyskland på plats i Ryssland på midsommardagen, inleder matchen på bänken. 

– Vi har tre duktiga yttrar som vi kan snurra på, säger Einarsson. 

Kevin Olsson bär kaptensbindeln mot Västervik. 

Fakta

HFK:s startelva: Joacim Johansson – Charlie Olsson, Kevin Olsson, Pierre Fransson, Ludvig Strömbom – Martin Johansson, Christopher Einarsson, Sebastian Strömbom, Oscar Karlsson – Albert Johanssom, Filip Ingemarsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt