Annons:

Tungt nederlag för HFK – chansen till kvalspel på väg att försvinna

Jerker Einarssons Hultsfred är nu fyra poäng ifrån en kvalplats till division tre. Foto: Linus Johansson

Tungt nederlag för HFK – chansen till kvalspel på väg att försvinna

Hultsfreds FK gjorde en bra insats i toppmatchen borta mot Hossmo BK. Trots det blev det förlust med 2-0 och nu är chansen till kvalspel mycket liten.
– Sett till chanser, bollinnehav och inställning borde vi vunnit med 2-0 istället, men vi hade inte det riktiga flytet, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Inför matchen skilde det en poäng mellan tvåan Hossmo och trean Hultsfred. Inför de två sista matcherna i division fyra är differensen nu fyra poäng till Hossmos fördel. Därmed ska det mycket till för att HFK ska få kvalspela till division tre.

– Det är bara att ta nya tag i de två sista matcherna. Så länge det finns en liten chans kör vi för det. Men visst är det så att vi har tappat den stora chansen nu. Vi får försöka slappna av, ha roligt och spela ut i de två sista matcherna, säger Jerker Einarsson.

Debuterande målvakt plussades

Einarsson var mycket nöjd med främst HFK:s första halvlek.

– I den första halvleken var det i stort sett bara ett lag på planen. I andra tappade vi lite, men jag tycker ändå att vi var bättre. Sen är det inga roliga mål vi släpper heller. På det ena tog bollen på en av våra försvarare och smet in och sen var det ett skott efter en hörna som smet in i bortre. Det känns lite tråkigt nu, men alla kämpade verkligen och visade bra inställning.

Hossmos 1-0-mål kom i den 70:e minuten och 2-0 kvarten senare. Däremellan åkte Filip Ingemarsson på ett rött kort efter två varningar.

I HFK gjorde målvakten Joel Wiger Albertsson debut och plussades för sin insats, liksom backlinjen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt