Annons:

DEBATT: Ovilja, kompetensfråga eller ren dumhet?

Börje Helgesson, gruppledare för Liberalerna i Hultsfreds kommun, känner besvikelse efter att kommunfullmäktige sagt nej till att webbsända kommunfullmäktiges sammanträden. Foto: Ossian Mathiasson

DEBATT: Ovilja, kompetensfråga eller ren dumhet?

Det talas mycket om öppenhet och dialog med våra kommuninvånare i vår kommun Hultsfred från politiskt håll, men när det väl kommer till ett verkligt ”skarpt läge” då finns det inte mycket kvar av denna inställning.

Annons:

Kan bara utrycka en stor besvikelse men är föga förvånad efter fullmäktigebeslutet om direktsänd websändning av våra möten, måndagen den 5 februari 2018 och varför inte då förvånad?

Under min relativt korta period som kommunpolitiker har samma församling satt sprätt på dryga 50 miljoner av våra skattepengar på mer eller mindre sanslösa beslut.

Gäller sopkärlsystem, vindkraftsbolag, elstolpar för kommande elbilar, ”dolda och årligen återkommande” förhöjningar av politikerarvodena.

Inte tusan vill man ha detta live dokumenterat på kommunens hemsida där var och en dessutom i efterhand kan kontrollera ledamöternas sanningshalt och de olika politiska partiers ställningstagande!

"Läs på bättre, Tomas"

Motargument, som att tekniken inte finns, att vi har våra möten i olika lokaler, kostnaden är inte relevant eller för hög, man ser över integritetsbegreppen m.m. motargumenten saknades ju självklart inte – avfärdar jag med ett amerikanskt utryck ”Bullshit” – allt finns redan sedan mer än 10-15 år tillbaks.

Om man sedan frågar om undertecknad har en aning om kommande dataskyddsförordning vore det ju på sin plats att ha tillräcklig egen kunskap innan man börjar ifrågasätta andras. Kommande dataskyddsförordning har ingenting med demokratifrågan och websända fullmäktigemöten att göra, varken nu eller i framtiden. Läs på bättre Tomas Söreling (S) och skaffa först en egen kunskap – därefter tar vi debatten.

 Ovilja och inkompetens

Bästa argumentet av de alla: Finns ingen efterfrågan från våra kommuninvånare att varken se eller höra fullmäktigeledamöter diskutera!

Vem tusan i vår kommun har efterfrågat sopkärlsystemet, förlusttyngda vindkraftsbolaget upp i Sundsvall eller förhöjda politikerarvoden med näst intill en kvarts miljon årligen?

Skulle gärna vilja veta!

Avfärdar även detta argument på amerikanska med ordet ”Bullshit”!

Nej goda vänner, helst vill man 3-4 herrar starka (ja ni läste rätt ”herrar”) sitta i slutna rum och fatta beslut som rör oss alla och sedan till vilket pris som helst argumentera så det ändå passar in i ett s.k. öppet, demokratiskt system!

En verklig doft av ovilja, inkompetens och dumhet!

Börje Helgesson, gruppledare (L) Hultsfred

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt