Annons:

Upprördhet efter veckans beslut: ”Djupt beklagligt och fegt”

Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut att inte livesända kommunfullmäktiges sammanträden via webb-tv rör upp känslor hos Liberalerna. Foto: Ossian Mathiasson

Upprördhet efter veckans beslut: ”Djupt beklagligt och fegt”

Liberalerna i Hultsfred fick inget bifall på sin motion om webbaserade sändningar av kommunfullmäktiges sammanträden.
Nu reagerar partiet och kommenterar beslutet.
– Vi är i och för sig inte ett dugg förvånade att de (Ksau) säger nej från övriga partier men samtidigt är det djupt beklagligt och fegt, skriver Liberalerna i ett mejl.

Annons:

Det är Mikael Petersson och Börje Helgesson från Liberalerna i Hultsfred som reagerar på kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut att inte direktsända kommunfullmäktiges sammanträden direkt via webb-tv på kommunens hemsida.

"Blir upprörda"

KSAU meddelade tidigare i veckan att de inte ser någon möjlighet att genomföra förslaget i dagsläget och pekar på att det kostar mycket pengar, att efterfrågan inte är så stor och att de vill invänta teknikutvecklingen.

– Vi blir upprörda när vi läser motiveringen. Finns det inget vett eller reson hos Ksau? Ksau kan spendera ytterligare fyra miljoner till ett konkursfärdigt aktiebolag i Sundsvall (Vindkraftsbolaget), som nu närmar sig hela 20 miljoner i insats från våra kommuninvånare. Projekt som inte i minsta del har återkopplats med våra invånare, men man kan inte investera 100 000 kronor direkt till kommuninvånarna så att de får möjlighet att åtminstone välja själva om man vill ta del av kommunfullmäktige via webben. Det är väl ändå kommuninvånaren själv som ska välja och inte kommunalrådet som på förhand utgår ifrån att inte någon är intresserad, skriver Mikael Petersson och Börje Helgesson i sin kommentar till beslutet.

"Ren ovilja hos Ksau"

De anser att tekniken finns och pengarna är en prioriteringsfråga och vill att kommunen vågar verkställa en framåtanda och inte bara talar om den.

– Det handlar bara om ren ovilja hos Ksau. Bedrövligt att man inte är beredd på att investera i en demokratifråga och som ger alla en direkt möjlighet att ta del av beslut och debatter. Vi ska bygga broar inte stänga dörrarna. Gör om och gör rätt. Detta är en direkt investering i vår kommun som motsvarar 0,5 procent av vad man spekulerar bort på vindkraften i Sundsvall, skriver de också i sin reaktion. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt