Annons:

INBROTT PÅ CAMPINGEN I NATT: ”TRÅKIGT ATT SAKER BLIR FÖRSTÖRT

I natt fick Hultsfred Strandcamping ovälkommet besök i receptionen. Foto: Hultsfred Strandcamping

INBROTT PÅ CAMPINGEN I NATT: ”TRÅKIGT ATT SAKER BLIR FÖRSTÖRT"

Hultsfred Strandcamping utsattes för ett inbrott under natten mellan lördag och söndag. Tjuvarna bröt upp en dörr och plockade på sig godis, glass och dricka. 

Annons:

De nya campingarrendatorerna på Hultsfred Strandcamping, Erica Hammarlund och Rickard Hägglund, gjorde en minst sagt tråkig upptäckt på söndagsmorgonen. 

Någon eller några okända personer har brutit upp en dörr till receptionen/caféterian, slagit sönder en ruta, förstört inredning och tillgripit godis, glass och dryck. 

– Vi har i stort sett ingenting av värde i receptionen. Det är tråkigt att saker blir förstört och att vi får hålla stängt en dag för att städa. Vi blir klara till i morgon, då har vi öppet precis som vanligt, säger Rickard Hägglund och fortsätter:

– Vi har tagit emot gäster som har checkat in och ombesörjt de som bor på campingen men vi har inte kunnat ha butik eller café igång. Vi fick sätta upp en lapp och meddela att vi har stängt. Det är tidskrävande att återställa det de har gjort. 

Här är campingens åtgärder efter inbrottet

Erica och Rickard är inne på sin första säsong som campingarrendatorer i Hultsfred och tycker att det blev ett tråkigt avbrott i det dagliga arbetet. 

– Det är vår första säsong i Hultsfred så vi jobbar stenhårt. Det är inte lätt att driva ett företag i coronatider och när man kör 14 timmar varje dygn så vill man inte lägga energi på sådana grejer. Vi är väldigt besvikna. Det som ger extra energi är alla gulliga människor som kommer förbi och beklagar och säger hur tråkigt det är att människor förstör för andra. Mottagandet som vi har fått från människor i Hultsfred är toppenbra. 

Kommer ni vidta några direkta åtgärder?

– Vi kommer förstärka så om det händer igen så kommer det märkas väldigt tydligt. Vi har sagt att vi kommer vara permanent på campingen. 

Kastade cementblock genom rutan

Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn har tagit emot anmälan och ger följande information.

– Någon eller några personer har tagit ett cementblock till en glassgubbe och kastat in genom ett fönster. Det finns brytskador på en dörrkarm till receptionen. Tjuvarna har tagit sig in, rotat runt i receptionsdelen och tillgripit en dator, ett 80-tal läsk och en hel del choklad, säger Anders Hultman.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt