Annons:

OBEHÖRIG TOG SIG IN PÅ SKOLA – PERSONAL FICK LÅSA DÖRRARNA

En obehörig person tog sig in på Lindblomskolan på måndagen och letade efter en specifik elev. Personen blev avvisad och personalen låste dörrarna om eleverna. Foto: Ossian Mathiasson

OBEHÖRIG TOG SIG IN PÅ SKOLA – PERSONAL FICK LÅSA DÖRRARNA

En obehörig person uppehöll sig på Lindblomskolan i Hultsfred och frågade efter en specifik elev på måndagen. Det slutade med att personen avvisades från skolan och personalen låste dörrarna till klassrummen med eleverna. 

Annons:

I dag fick Dagens Hultsfred uppgifter om en händelse som hade inträffat på Lindblomskolan i Hultsfred på måndagen. En man ska ha gått in på skolan, tagit på huvudet på flera barn och lämnat platsen för att sedan återvända men då fick skolpersonalen låsa dörrarna och kalla dit polisen. 

Fredrik Laapotti, en av tre rektorer på låg- och mellanstadieskolan i Hultsfred, bekräftar vissa delar om vad som har inträffat.

– Vi hade en händelse i går med en obehörig person som var på skolan. Personalen avvisade personen och ringde till polisen. Händelsen är polisanmäld och rapporterad som ett tillbud hos oss, säger Fredrik Laapotti. 

Vad är det som har hänt? 

– Personen frågade efter en specifik elev. Det var därför vi blev oroliga, sedan vill jag inte gå in på detaljer med vad och hur personen gjorde men det var ingen som blev skadad och ingen som blev skärrad. Men skolan är ingen allmän plats och vi har rätt att avvisa personer som uppehåller sig här utan anledning. 

"Agerade helt korrekt"

Laapotti berättar att personen har varit inne på skolan och uppdagades därefter i närheten av skolan. 

– Det var därför personalen gjorde ett rådigt ingripande och kontaktade polisen. Sedan låste vi om oss där eleverna befann sig. Personalen gjorde ett rådigt ingripande. Händelsen kom oss rektorer till känna en stund efteråt, det var personalen som agerade helt korrekt och insåg att något var fel. När personen hade lämnat så låste personalen dörrarna. 

Vad fick polisen göra när de kom till platsen?

– Jag har inga kommentarer kring det förrän jag har fått mer detaljer kring allt som har hänt. Polisen var i alla fall på plats och hjälpte till med att avvisa personen. 

Hur går ni vidare efter en sådan händelse?

– Vi överlåter det till polisen och övriga kollegor på kommunen som eventuellt kan vara inkopplade på själva ärendet. Vi på skolan ser över våra rutiner precis som vanligt när något sådant här inträffar. Det visar sig att våra rutiner fungerar eftersom händelsen gick bra. Som tur väl är så var det inget allvarligt som personen gjorde men vi ska inte ha obehöriga som stryker omkring på skolan. 

Du vill inte kommentera vad personen gjorde på skolan?

– Jag vill inte gå in på detaljer. Det överlåter jag till polisen om de gör någon utredning. Det var inget allvarligt som hände men det kan som alltid finnas omständigheter kring personer som gör så här.

Han menar också till lugn efter gårdagens händelse. 

– Vi har ingen anledning, baserat på det vi har fått reda på, att ha en ökad oro. Vi behöver inte vidta några ytterligare åtgärder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt