Annons:

Lindblomskolan har gjort klart med ny rektor:

Katrin Karlsson flyttade från Tingsryd till Vimmerby för ett och ett halvt år sedan. Nu lämnar hon sin tjänst på Tingsryds kommun och blir rektor på Lindblomskolan i Hultsfred. Foto: Privat

Lindblomskolan har gjort klart med ny rektor: "Roligt att byta roll"

Lindblomskolan i Hultsfred har en ny rektor från och med höstterminen. Katrin Karlsson, ursprungligen från Tingsryd och numera bosatt i Vimmerby, efterträder Fredrik Laapotti.
– Jag ser verkligen fram emot det nya jobbet, säger hon. 

Annons:

Fredrik Laapotti slutade som rektor på Lindblomskolan under våren och Katrin Karlsson är anställd som ny rektor på Lindblomskolan från och med 1 augusti. Hon är i grund och botten Tingsrydsbo och har jobbat inom Tingsryds kommun i 17 år. Hon arbetar i dag som verksamhetschef för barn- och elevhälsan, en tjänst som hon har haft i nio år. 

– Jag flyttade till Vimmerby för kärlekens skull för ett och ett halvt år sedan och har under den här perioden långpendlat och haft övernattningslägenhet i Tingsryd. Jag har känt att det är dags att hitta på något annat och det är också skönt att komma närmare hemmet så jag kan bo hemma hela veckan och ändå jobba, säger Katrin Karlsson. 

Hon ser med tillförsikt fram emot jobbet som rektor på Lindblomskolan i Hultsfred. 

– Det ska bli roligt att byta roll och spännande att jobba tillsammans med Jessica (Andersson Landholm) och Mathilda (Kahn). Det verkar vara två härliga kollegor som är stolta över sin skola. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med dem och se vad vi tre kan göra för att det ska bli så bra som möjligt för eleverna, säger Katrin Karlsson. 

Laapotti återvänder

Barn- och utbildningschefen Martin Snickars är mycket nöjd med rekryteringen. 

– Hon kommer tillföra många bra saker till vår kommun. Hon sökte tjänsten hos oss och vi ser att det blir bra för kommunen och Lindblomskolan med att få in hennes kompetens. Hon har lång erfarenhet av att jobba med elever med särskilda behov. Hon har jobbat inom särskoleverksamhet och jobbat mycket med elevhälsofrågor.

Hon har mycket kunskap och det är väldigt positivt, säger Martin Snickars. 

Fredrik Laapotti har påbörjat arbetet med att bygga upp sitt eget företag och kommer i höst gå in som rektor på deltid på gymnasiesärskolan. 

– Mikael Pettersson är sjukskriven så Fredrik kommer täcka upp en del av hans tjänst. För honom passar det perfekt att jobba deltid hos oss och deltid med att bygga upp sin egen verksamhet. För oss är det perfekt att få in en erfaren, utbildad rektor som vikarierar för Mikael, säger Snickars. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt