Annons:

Snart kan Kalmar läns invånare få sin alkohol hemkörd till dörren

Systembolaget börjar erbjuda hemleverans av alkoholhaltiga drycker i Kalmar län i slutet av september. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Snart kan Kalmar läns invånare få sin alkohol hemkörd till dörren

Från och med den 27 september är det möjligt för invånarna i Kalmar län att få varor från Systembolaget levererat hem till dörren. 

Annons:

Systembolaget skriver i ett pressmeddelande att de fortsätter utöka erbjudandet av e-handel och satsar på hemleverans av öl, vin, cider och andra alkoholhaltiga drycker till invånarna i Kalmar län från och med den 27 september. 

Systembolagets målsättning är att konceptet med hemleverans ska finnas i hela landet under 2021. 

”Att erbjuda hemleverans är en viktig del av Systembolagets service och något som våra kunder efterfrågar i samband med att köpbeteenden förändras”, säger Stefan Bäckman, försäljningschef e-handel på Systembolaget, i ett pressmeddelande. 

Chaufförerna har utbildats

Samtliga chaufförer har genomgått en utbildning i Systembolagets försäljningsregler och kontroller kommer göras för att säkerställa att ålderskontrollerna sköts. 

Varor från hela Systembolagets sortiment kan beställas och leveranser sker på såväl vardagar som lördagar. Systembolaget tar en avgift för hemleveransen. Storleken på avgiften beror på hur mycket man beställer och hur många kollin det blir. Ett kolli rymmer som exempel upp till tolv helflaskor eller sex boxar eller 24 mindre burkar. Första kollit kostar 120 kronor, varje kolli därefter kostar 80 kronor styck.

”Leveransen sker med samma ansvar som i butik”, skriver Systembolaget i pressmeddelandet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt