Annons:

  • Snart kan du spela frisbeegolf i Hultsfred – här bygger kommunen en niohålsbana

    Hultsfreds kommun bygger en frisbeegolfbana med nio hål i hembygdsparken i Hultsfred. Här jobbar Magnus Sundström och Henrik Lundbäck från ÖSK med att iordningställa den nionde och sista utkastplatsen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Snart kan du spela frisbeegolf i Hultsfred – här bygger kommunen en niohålsbana

    Här är en av utkastplatserna på nya frisbeegolfbanan som ska förses med skyltar och konstgräs innan det är dags för spel. Foto: Ossian Mathiasson

Snart kan du spela frisbeegolf i Hultsfred – här bygger kommunen en niohålsbana

 

Hultsfreds kommun hänger på trenden med frisbeegolf och håller just nu på att bygga en niohålsbana i hembygdsparken i Hultsfred.
– En renodlad satsning för våra kära medborgare, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder.

 

Annons:

Frisbeegolf, även kallat för discgolf, är, likt padel, en sport som växer explosionsartat. Spelet liknar vanlig golf men spelarna använder en frisbeedisc som de kastar ett visst antal kast för att avsluta i en korg. Den som går runt banan på minst antal kast vinner. 

Nu står det klart att den snabbt växande sporten kommer till Hultsfred. Kultur- och fritidsförvaltningen på Hultsfreds kommun anlägger en niohålsbana i hembygdsparken i Hultsfred. 

Magnus Sundström och Henrik Lundbäck på ÖSK inledde i början av veckan arbetet med att iordningsställa de nio utkastsplatserna. Vid Dagens Hultsfreds besök i parken på tisdagen höll de på med den sista utkastsplatsen till hål nio. 

– Det ska komma på konstgräs på utkastplatserna och en skylt på vardera sida plus att korgarna ska gjutas fast. Det är många som har kommit fram och frågat vad vi håller på med. Det är rolig satsning, säger Magnus Sundström på ÖSK. 

"Nu är vi i en uppstart"

Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef på Hultsfreds kommun, ser det som en viktig satsning som kultur och fritid gör med hjälp av ÖSK. 

– Det är något som har legat ganska länge och nu är vi i en uppstart. Jag har sett att folk har kommit med önskemål om frisbeegolf i kommunen och det känns skönt att berätta att vi är på gång. Vi har fått positiv respons när folk har hört om våra planer. Det händer ganska mycket i vår kommun. Vi är på varje ort och tittar på vad vi behöver utveckla, säger Tommy Svensson Pöder. 

När tror du att man kan spela frisbeegolf på den nya banan i Hultsfred?

– ÖSK ska först bli färdiga med jobbet som vi har beställt och de är igång som vi önskar. Vi drömmer om att vi ska ha någon typ av invigning om en månad. Vi har inte velat gå ut med att vi ska bygga en frisbeegolfbana på grund av att vi inte har vetat när banan kommer. Det blir spel inom en snar framtid, troligtvis i skarven september/oktober. 

Det kommer vara kostnadsfritt att spela på banan plus att det är möjlighet att hyra frisbee på Hagadal och på Hultsfred Strandcamping. 

– Det kommer inte kosta att åka och kasta frisbees. En renodlad satsning för våra kära medborgare. Man ska utan tvekan kunna kasta frisbee på banan under hösten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt