Annons:

  • Tony Bohlin och Tommy Svensson Pöder (mitten) klippte bandet vid dagens invigning av Hultsfreds kommuns discgolfbana i Hultsfred. Tommy Carlsson och Martin Lennström höll i invigningsbandet. Foto: Ossian Mathiasson

  • Hultsfreds discgolfpark består av nio hål och passar för alla spelare oavsett nivå. Foto: Ossian Mathiasson

  • Martin Lennström visade vägen och gick på par på hål ett efter flera fina kast.

  • Håkan Hermansson under dagens invigning av discgolfbanan i Hultsfred.

  • Carin Hermansson.

Hultsfreds kommuns första discgolfbana är invigd: ”Byggd för att alla ska använda den”

I dag hölls en officiell invigning av Hultsfreds kommuns första discgolfbana. Banan är placerad i hembygdsparken i Hultsfred. 
– Den är byggd för att alla ska använda den, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder. 

Annons:

Hultsfreds kommun har tack vare ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och Östra Smålands kommunalteknikförbund anlagt en discgolfbana med nio hål i hembygdsparken i Hultsfred under den senaste månaden.

Banan stod klar för några veckor sedan, används redan flitigt och invigdes på fredagseftermiddagen.

Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef i Hultsfreds kommun, och Tony Bohlin, förbundschef på ÖSK, klippte invigningsbandet som Martin Lennström och Tommy Carlsson höll i. 

– Banan är byggd för att alla ska använda den, framför allt alla våra invånare i Hultsfreds kommun. Vi skapar miljöer där vi hoppas att vi ska kunna mötas över ortsgränserna. Det är viktigt för oss när vi gör saker. En annan sak som har varit viktig när vi har byggt denna bana är att vi har gjort en otroligt stark samverkan över förvaltningsgränserna i vår kommun. ÖSK har varit otroligt behjälpliga och gjort en jätteinsats. Att jag och Tony klipper bandet är en symbolik för vår samverkan och hur viktigt det är, säger Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef i Hultsfreds kommun. 

"Naturskön park som inte går att missa"

Att anlägga en discgolfbana i Hultsfred har legat i kultur och fritids plan ganska länge. Den snabbt växande sporten kan utövas av alla, såväl gammal som ung, veteran som nybörjare. Avsikten är att få discen med så få kast som möjligt från utkastplatsen in i målkorgen. 

– Hembygdsparken är en naturskön park som inte går att missa. Vi hade lite olika idéer när vi började titta på detta en gång i tiden, antingen Hagadalsområdet eller här i Folkets Park. Vi är glada för att vi bestämde oss för att vara här. Det kommer gäster från andra ställen och besöker vår kommun, då ska vi visa den här miljön och vara stolta över den, säger Svensson Pöder. 

Det kommer vara kostnadsfritt att spela på banan. Discar finns att hyra på Hultsfreds Strandcamping under campingsäsongen och på Hagadal. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt