Annons:

Jakten på permanent chefslösning inte igång – hon axlar rollen tills vidare

Carolina Jonsson ska axla rollen som tillförordnad chef på Virserums konsthall tills vidare. Foto: Ossian Mathiasson

Jakten på permanent chefslösning inte igång – hon axlar rollen tills vidare

Virserums konsthalls chef Andreas Brändström slutar efter ett år på posten. Carolina Jonsson tar över tills vidare. Om det blir en permanent lösning eller inte återstår att se. 

Annons:

Andreas Brändström blev i september förra året ny chef för konsthallen i Virserum. Nu, ett år senare, har han bestämt sig för att sluta och gå vidare till en tjänst i Berlin. 

– Jag förstår honom, han har fått en rolig tjänst i Berlin. Tråkigt att han lämnar oss efter så kort tid, säger Carolina Jonsson. 

"Förberedd på vad tjänsten innebär"

Carolina Jonsson, tidigare producent, går in som tillförordnad chef för konsthallen.

– Vi har efter hans avhopp haft lite mer tid på oss att förbereda oss. Jag har blivit tillfrågad av styrelsen att gå in som tillförordnad konsthallschef tills vidare, vilket jag kommer göra. För oss är det en intensiv höst som väntar och nästa år är det träår. Jag skulle säga att allt rullar på som vanligt. Jag har jobbat här på konsthallen i tio år nu så jag är väl förberedd på vad tjänsten innebär och kan axla den tills vidare, sedan får vi se vad som händer, säger Carolina Jonsson.  

Du ser det inte som en permanent lösning?

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Att vara chef är både roligt och mycket ansvar.

Ska styrelsen inleda arbetet med att hitta en ny permanent konsthallschef?

– Som det är sagt nu så ska styrelsen träffa oss i personalen i höst och vi ska prata om processen framåt. Det har vi inte hunnit göra än så länge utan det blir säkert en höst med samtal för att komma fram till vilken typ av ledarskap och organisation konsthallen ska ha.

Jakten på att anställa en permanent lösning är med andra ord inte igång?

– Nej, det är den inte. Den processen börjar nu i höst. 

Du själv är inte intresserad av att vara permanent konsthallschef?

– Jag vet inte riktigt utan jag får känna på det. Jag brinner för konsthallen och den är väldigt viktig för mig. Jag tycker att vi gör viktiga och bra grejer vad gäller utställningar och vad vi annars tar oss för. Det är för mig väldigt viktigt, jag vill fortsätta jobba på konsthallen. Sedan får vi se i vilken roll det blir. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt