Annons:

Premiär för fyra nya utställningar: ”Blir ett offentliggörande”

På söndag är det premiär för fyra nya utställningar på Virserums konsthall. Foto: Ossian Mathiasson

Premiär för fyra nya utställningar: ”Blir ett offentliggörande”

Virserums Konsthall är väl förberedda inför söndagens säsongsstart. Då öppnar fyra nya utställningar på bottenvåningen.
– Det blir ett offentliggörande med vad man har sysslat med den senaste tiden, säger Carolina Jonsson, producent på Virserums Konsthall. 

Annons:

En kvartett från Camerata Nordica, Kalmar läns kammarorkester, står för den musikaliska underhållningen på invigningen. Agneta Gefors, hemslöjdskonsulent i Kalmar län, inviger detta textila år som konsthallen själva benämner det som.

– Vi kan inte tänka oss en bättre person som håller i invigningen. Hon kan det mesta som är värt att veta om textiler, säger Carolina Jonsson. 

"Arbetat som tusan i två månader"

Det är dessutom fyra nya utställningar som öppnar på bottenvåningen på söndag. 

– Det är alltid roligt att öppna för en ny säsong. Under de senaste månaderna har vi haft stängt utåt sett men vi har arbetat som tusan inne på konsthallen. Vi har ett textilfokuserat år som börjar så det är klart att det finns ett textilfokus på tre av utställningarna, säger Carolina Jonsson. 

De två stora utställningarna som öppnar på söndag heter ”Mäktiga maskan” och ”Bang Bang – jag söker sammanhang!”. 

– I ”Mäktiga Maskan” visas textila verk, antingen stickade eller virkade, som kommer från hela landet. Det är en väldigt spännande blandning av uttryck, säger Carolina Jonsson och fortsätter:

– Den andra stora utställningen är väldigt spännande. Fältkonstnären Frida Petersson har varit anställd hos oss i ett halvår för att arbeta fram denna utställning som bjuder på ganska stora vävda verk. Hon har arbetat bakom kulisserna. 

"En fin utställning"

”Svenska – ett stygn i taget” är en utställning som är producerad av sju arabisktalande kvinnor som visar sina tankar och drömmar i både bild och hantverk. 

– Det är projektet ”Lära svenska i praktiken” som har det som ett sätt att lära sig svenska. Det är en fin utställning som de sju kvinnorna har gjort tillsammans. 

Den fjärde och sista utställningen handlar inte om textiler och ger i stället en uppmaning om att tänka och reflektera över framtiden. 

– Det är ett samarbete mellan Virserums konsthall och region Kalmar län som handlar om hur Kalmar som region ska ställa om i klimatfrågorna och bli mer hållbara.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt