Annons:

Hon fick Vänsterpartiets kulturpris på första maj

Carolina Jonsson, producent på Virserums konsthall, fick Vänsterpartiets kulturpris. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Hon fick Vänsterpartiets kulturpris på första maj

I samband med den för Vänsterpartiet viktiga första maj delades årets kulturpris ut. I år gav V det till Virserums konsthalls Carolina Jonsson.
– Hon får det för sitt engagemang, säger Lennart Beijer (V).

Annons:

Första maj är fortfarande en viktig dag för de röda partierna. Vänsterpartiet i Hultsfreds kommun delar alltid ut ett kulturpris på första maj och i år gick det till Carolina Jonsson, som är producent på Virserums konsthall. Motiveringen löd: "För sitt engagemang för att få alla att prova och utveckla sina kreativa förmågor".

– Man kan säga att konsthallen, med Carolinas hjälp de senaste åren, nu har funnits i 21 år i Virserum. Det är inte många ställen i Sverige där det finns en föreningsägd konsthall som klarar sin ekonomi. Det finns intresse från regeringen att trycka på för kultur i skolan och då kommer vi ha mycket nytta av konsthallen. Det är dessutom ett ställe där man kan ställa ut och göra olika nya grejer. Här kommer naturligtvis storstäder som haft insitutioner i alla tider ha ett övertag på oss på landsbygden, men med konsthallens hjälp har vi möjlighet att klara oss hyfsat i regionen. Där spelar konsthallen en viktig roll. Hon var glad över priset, säger Lennart Beijer (V).

Demonstrerade tillsammans

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet demonstrerade tillsammans för 25:e året i följd.

– Det var inte överdrivet mycket folk, men vi kunde åtminstone demonstrera mellan skurarna. Det var bra stämning. Vi brukar säga att det är Pajala och Hultsfred som håller stilen, här går vi ihop och det gör man inte överallt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt