Annons:

Johan Lorentzon, Marie-Louise Mobelius och Lisa Johansson-Schouenke ser fram emot Handelsbankens satsning med coworking-yta på Hultsfreds nya bibliotek. Foto: Hultsfreds kommun

Handelsbanken testar nytt koncept i Hultsfred: ”Vill fortsätta vara lokala”

Handelsbanken stängde sitt kontor i Hultsfred i våras. För att inte tappa kontakten med sina kunder i Hultsfred har banken valt att teckna ett coworking-avtal med Hultsfreds kommun.
”Det känns kul att testa detta koncept i Hultsfred där vi har så bra möjligheter”, säger Johan Lorentzon, länschef på Handelsbanken, till kommunens hemsida. 

Annons:

När vår tidning rapporterade om att Handelsbanken skulle stänga sitt kontor i Hultsfred våren 2021 sa Johan Lorentzon, bankens chef i Kalmar län, att de var intresserade av att hyra en coworkingyta i Hultsfred. 

Nu är det klart att Handelsbanken och Hultsfreds bibliotek inleder ett samarbete då banken har tecknat ett coworkingavtal med kommunen. Banken är inte i behov av egna lokaler utan kan dela ytor, teknik och service med biblioteket för att ha möten med sina kunder. Det skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida.

”Vi vill fortsätta att vara lokala utan att ha en egen lokal så att säga. Det handlar mycket om vad kunderna vill, många väljer att träffas digitalt idag, den här satsningen ger oss fler mötesplatser. Vi ser många möjligheter och lokalen är idealisk. All teknik som behövs finns på plats och utrymme för att göra mer än att ha kundmöten är ett stort plus. Det öppnar upp för länsmöten, kundträffar, teamträffar med personalen med mera”, säger Johan Lorentzon, länschef på Handelsbanken, i ett uttalande till Hultsfreds kommuns hemsida. 

Riktlinjerna har dragits upp

Lorentzon och Marie-Louise Mobelius, kontorschef för Vimmerby/Hultsfred, träffade nyligen bibliotekschefen Lisa Johansson-Schouenke för att diskutera riktlinjerna inför starten. Det är inte klart när de kan träffa kunder på biblioteket. 

”Lokalerna ger oss förutsättningar att träffa kunderna för rådgivning även i Hultsfred. Vi får känna oss fram och bemanna efter behov”, säger Marie-Louise Mobelius. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt