Annons:

Handelsbanken stänger sitt kontor i Hultsfred och flyttar över både kunder och personal till Vimmerbykontoret. Foto: MostPhotos

AVSLÖJAR: BANKEN STÄNGER SITT KONTOR I HULTSFRED

Handelsbanken ska stänga 180 av sina 380 kontor i Sverige. Hultsfredskontoret berörs och kommer stänga i slutet av april. 
– Det kommer bli som så att kunderna i Hultsfred flyttas över till kontoret i Vimmerby, säger kontorschefen Marie-Louise Mobelius. 

Annons:

Handelsbanken gick hösten 2020 ut med information om att nedstängning väntar för 180 av 380 kontor i Sverige med anledning av att kunderna gör allt fler bankärenden digitalt och att man vill ha det snabbt, enkelt och personligt. 

Exakt vilka kontor det handlar om har inte varit bestämt men nu kan Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred avslöja att Hultsfredskontoret kommer stänga om drygt två månader, närmare bestämt den 29 april. 

– Det stämmer, så är det. Det har gjorts en översyn efter det meddelande som kom vid årsstämman i oktober förra året. Vimmerby och Hultsfred har samarbetat tidigare och det kommer bli som så att kunderna i Hultsfred flyttas över till kontoret i Vimmerby. Vimmerbykontoret kommer finnas kvar, säger Marie-Louise Mobelius. 

Bankens fysiska närvaro försvinner

Som det är nu så jobbar två medarbetare i Vimmerby och två i Hultsfred. Personalen i Hultsfred flyttas över till Vimmerby och ingen personal blir av med jobbet. 

– Det är klart att det inte är roligt att lägga ner ett kontor men samtidigt så ser vi möjligheten att vi kommer ha full personalstyrka i Vimmerby. Vi känner att vi kommer kunna hjälpa kunderna bättre när vi kan samarbeta och ha samlad kompetens på ett kontor. Alla kunder får behålla sin handläggare, säger Mobelius och fortsätter:

– Vi kommer inte finnas fysiskt i Hultsfred men Hultsfreds kommun har pratat om att det kommer finnas någon typ av företagshotell där vi kan hyra in oss för att träffa kunder men den möjligheten finns inte i dag. 

"Kan lösa mycket på telefon"

Sista dagen som Hultsfredskontoret håller öppet är torsdagen den 29 april. 

– Det har gått ut brev till samtliga kunder med informationen om sammanslagningen.

Vad tror du om Handelsbankens framtid i detta område? 

– Jag ser positivt på att vi kan vara kvar i Vimmerby och att vi härifrån kan serva kunderna i Hultsfred. Vi lämnar inte marknaden i Hultsfred, det är bara att vi lämnar det fysiska kontoret. Vi ser att det inte är så många som besöker oss och mycket sker digitalt eller via bokade besök. Eftersom vi är på en liten marknad så känner vi många av våra kunder, vilket gör att vi kan lösa mycket på telefon eller per mejl. Det är vår fysiska närvaro men vi kommer serva kunderna på precis samma sätt. Personalen är densamma och vi har kännedom om marknaden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt