Annons:

Handelsbanken kommer stänga tre kontor i Kalmar län. På bilden bankens huvudkontor i Stockholm. Foto: Handelsbanken

Handelsbanken stänger tre kontor i länet – länschefen förklarar varför

Handelsbankens kontor i Hultsfred kommer stängas i vår. Det gäller även bankens kontor i Torsås och Mönsterås. 
– Det viktiga är att vi fortsätter vara lokala och hittar alternativ till att fortsätta synas lokalt, säger Handelsbankens länschef Johan Lorentzon.

Annons:

Tidigare i dag avslöjade vår tidning att Handelsbanken stänger sitt kontor i Hultsfred och flyttar över både kunder och personal till kontoret i Vimmerby. Sista dagen som Hultsfredskontoret håller öppet är torsdagen den 29 april.

– Vi har haft en dialog med många av våra kunder via telefon. De flesta förstår beskedet och är glada att våra rådgivare, som har jobbat i Hultsfred, följer med till Vimmerby så kontakten blir densamma med oss, säger Johan Lorentzon, Handelsbankens chef i Kalmar län. 

Hur ser du på att er fysiska närvaro försvinner i Hultsfred?

– Den fysiska närvaron ska inte försvinna för vi tänker fortfarande aktiva i Hultsfred. Som jag har förstått det så har kommunen någon form av coworking-yta som det går att hyra in sig i. Det är något som vi ser som ett klockrent komplement till att vi kraftsamlar vår kompetens i Vimmerby men att vi kan åka till Hultsfred för att träffa våra kunder i denna yta, säger Lorentzon. 

Är det klart? 

– Jag ska träffa kommunen men jag har inte gjort det än. Jag vet inte när det är klart.

"Djupgående analys"

Det har gått ut brev till samtliga kunder med information om sammanslagningen. Personalen i Hultsfred flyttas över till Vimmerby och ingen personal blir av med jobbet. 

Har ni mötts av några negativa reaktioner?

– Jag har inte ringt själv men jag kan föreställa mig att det finns kunder som tycker att det är tråkigt att lokalen inte blir kvar. De flesta tycker ändå att det är jättebra att de får ha kvar sin rådgivare och att de kan träffas i Vimmerby istället. 

Vad finns det för förklaring till att just Hultfredskontoret stängs?

– Det är en utvärdering som har pågått sedan vår vd presenterade att vi ska göra denna omstrukturering i Handelsbanken, satsa mer på länsenheter, flytta ut besluten närmare kontoren och kraftsamla vår kompetens på lite färre kontor. Vi ska fortsätta och ha en god lokalkännedom. Vi har gått på geografin, demokratin och vägt in andra nyckelfaktorer med att titta på infrastruktur och befolkningstillväxt. 

Känner ni att det är enkelt att slå ihop Hultsfred och Vimmerby?

– Det är en parameter, men det är flera andra parametrar som har vägts in. Det är en djupgående analys som har gjorts för att besluta vilka kontor som ska vara kvar och inte. 

Utvärderingen pågår under 2021

Johan Lorentzon berättar att ytterligare två kontor i Kalmar län ska stängas före sommaren. 

– Det är en utvärdering om pågår under det här året. De kontoren som är beslutade är Hultsfred, Torsås. Mönsterås. Mönsterås går upp i Oskarshamn och Torsås går upp i Kalmar. 

Finns det risk för att fler kontor stängs i Kalmar län?

– Det är en utvärdering som pågår så det viktiga är att vi har en bra dialog med våra kunder i den här processen och att vi tar kloka beslut och gör det på ett bra sätt. 

Kommer era kontor i Västervik och Vimmerby finnas kvar?

– Vi kommer vara helt klara med vår utvärdering under 2021 så det är vad jag kan säga. 

Ser du några nackdelar med att tre kontor stängs?

– Det viktiga är att vi fortsätter vara lokala och hittar alternativ till att fortsätta synas lokalt. En del är att fortsätta med vår sponsring och att hitta alternativ till att köra kundträffar lokalt. Vi är inte rädda för att åka ut och träffa våra kunder hemma hos dem eller på neutrala platser. Vi vill ha en nära dialog med våra kunder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt