Annons:

Avslag för LOV-företag som vill bedriva hemtjänst i kommunen:

Socialnämnden avslår Hero Care Bemannings ansökan om att bedriva hemtjänst enligt LOV i Hultsfreds kommun. De tycker inte att ansökan är fullständig och saknar de delar som efterfrågas i förfrågningsunderlaget. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Avslag för LOV-företag som vill bedriva hemtjänst i kommunen: "Saknar nästan allt”

Socialnämnden har fattat beslut om att avvisa Hero Care Bemannings ansökan om att bedriva hemtjänst enligt lag om valfrihetssystem (LOV). 
– Det var ingen svår hantering, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

Annons:

LOV-företaget Hero Care Bemanning lämnade i augusti in en ansökan om att få bedriva hemtjänst, enligt LOV, i Hultsfreds kommun. Socialnämnden anser att prestationen beskriver mer en personaluthyrning utifrån ett bemanningsföretag, vilket gör att de avvisar ansökan.

– Om företaget hade läst vårt förfrågningsunderlag som ligger i botten på vad det är för något som man ska förhålla sig till så är det långt ifrån uppfyllt. Det är ett avslag på ansökan, säger Per-Inge Pettersson (C), ordförande i socialnämnden. 

Vad saknar företaget?

– De saknar egentligen allt, säger Jonny Bengtsson (S), andre vice ordförande i socialnämnden. 

"Ett uppdrag på helheten"

Per-Inge Pettersson tycker att företaget i dagsläget inte beskriver hur en hemtjänstverksamhet ska bedrivas och att det skulle krävas för omfattande kompletteringar för att godkänna ansökan. Företaget erbjuds att komma in med en ny ansökan utifrån att bedriva ett hemtjänstföretag. 

– De saknar kanske inte allt, men det mesta. Det är närmast som att man erbjuder att bemanna folk och vara ett bemanningsföretag. I LOV:en tar man hela ansvaret för den enskildes omvårdnad så det handlar inte bara om att vara ett bemanningsföretag. Det är ett uppdrag på helheten så de saknar nästan allt, säger Per-Inge Pettersson och fortsätter: 

– Jag tror inte ens att företaget har läst förfrågningsunderlaget på vår hemsida. Det kan vara som så att de erbjuder sig att vara ett bemanningsföretag åt Hultsfreds kommun. I detta fall fanns det ingen anledning för förvaltningen att ta reda på var de har haft för tidigare verksamheter när det är så långt ifrån aktuellt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt