Annons:

LOKAL KLUBB BEVILJAS MILJONBELOPP FÖR PARKOURBANA

Hultsfred GK ska bygga en parkourbana i Hultsfred och får nu stöd med 2,2 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

LOKAL KLUBB BEVILJAS MILJONBELOPP FÖR PARKOURBANA

Hultsfred Gymnastikklubb får stöd med drygt 2,2 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden för att bygga en utomhusbana för parkour i nära anslutning till Hagadal.

Annons:

Förra hösten berättade Wendela Winglycke, Hultsfred Gymnastikklubbs verksamhetsutvecklare, om planerna på en utomhusbana för parkour runt Sågdammen i Hultsfred. 

De var då mitt uppe i arbetet med en ansökan till Allmänna arvsfonden i hopp om att beviljas anläggningsstöd. 

Allmänna Arvsfonden har i dag gett klartecken till ett stöd på drygt 2,2 miljoner kronor.

”Projektets syfte är att få fler barn och ungdomar i Hultsfred att röra på sig genom att erbjuda en plats som efterfrågas av målgruppen. Föreningen ska tillsammans med samarbetspartners bygga en utomhusanläggning med inriktning mot parkour, motorik och hinder. Placeringen i Hultsfred av anläggningen kommer att bli i närheten av skolor och idrottsanläggningar. Det kommer att vara en bredd av olika möjligheter för fysiska aktiviteter för alla från tre års ålder och uppåt. Aktiviteter kommer att erbjudas organiserat, men stor del blir också spontananvändning”, säger Mattias Axelsson, pressansvarig på Kammarkollegiet, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt