Annons:

Henning på Albäcksskolan utsedd till årets lärare i Hultsfreds kommun

Henning Hägemann Schencke, lärare på Albäcksskolan i Hultsfred, har utsetts till årets lärare i Hultsfreds kommun. Foto: Privat

Henning på Albäcksskolan utsedd till årets lärare i Hultsfreds kommun

Henning Hägemann Schencke har utsetts till årets lärare i Hultsfreds kommun. Det är ett pris som tillkännagavs på Lärargalans sociala kanaler på söndagen. 
– Det känns jätteroligt att bli uppmärksammad på det här viset, säger han. 

Annons:

Sedan slutet av september har Lärargalan offentliggjort vinnarna av årets lärare i respektive kommun i Sverige. De släpper några vinnare varje dag fram till att det stora priset ”årets lärare” ska tillkännages i Sjuan den 10 november. 

På söndagsmorgonen utsågs Henning Hägemann Schencke till årets lärare i Hultsfreds kommun. 

– Det betyder att jag kan vara jättestolt över mitt arbete och mina kollegors arbete på Albäcksskolan i Hultsfred. Det är tillsammans som vi stöttar eleverna och ger dem förutsättningar för att lyckas. En bekräftelse på att jag är på rätt väg med min personlighet och kunnighet som lärare och hur man hanterar människor, säger Henning Hägemann Schencke. 

"Alltid funnits en dröm att hjälpa till"

Det är första gången som Lärargalan utser årets lärare i respektive kommun. Henning är fortfarande med i kampen om att bli utsedd till Sveriges bästa lärare. 

I fjol fick Hennings kollega på Albäcksskolan, Despina Åverling, priset som årets lärare i Kalmar län och Hanna Ankarberg Lagergren utsågs till årets värdegrundare på Lärargalan för två år sedan. Henning undervisar i SO-ämnena och tyska på Albäcksskolan. 

– Jag jobbar mycket med invandringsfrågor, integration, rättvisa och jämlikhet. Jag är väldigt intresserad av värdegrundsfrågor, säger han och fortsätter. 

– När jag var 13 år bestämde jag mig för att bli lärare då min mamma var lärare. Det har alltid funnits en dröm om att hjälpa till, lära eleverna saker och få vara en del av deras resa. Jag är egentligen utbildad för att undervisa i historia och geografi. De ämnen som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, att se samhället i dag och kunna blicka tillbaka och lära sig för framtiden. 

Det var Hanna Ankarberg Lagergren som såg att han hade fått utmärkelsen på Lärargalans Instagramkonto på söndagsmorgonen

– Jag firade med att köpa en pizza i går. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt