Annons:

Hultsfredskonstnärens frimärke prisas som ett av Europas vackraste

Bo Lundwall från Hultsfred prisas för frimärket med två åkergrodor som han har skapat för Åland Post. Foto: Privat

Hultsfredskonstnärens frimärke prisas som ett av Europas vackraste

Hultsfredskonstnären Bo Lundwalls senaste frimärke med två åkergrodor för Ålands Post har kammat hem en silverplats i tävlingen Europas vackraste frimärke 2021. 

Annons:

Varje år arrangerar PostEurop en tävling för att utse Europas vackraste frimärke. 53 frimärken deltog i årets tävling och temat var utrotningshotade arter. Bo Lundwall från Hultsfred har porträtterat en hona och hane av den fridlysta åkergrodan. 

Bo Lundwalls frimärke för Ålands räkning har efter tre olika omröstningar prisats som ett av Europas vackraste frimärken. Det blev en andraplats efter Polens vinnande bidrag. 

”Det är otroligt roligt att vårt frimärke hamnade i toppen av Europas vackraste frimärken. Det visar att våra frimärken är av hög kvalitet och är uppskattade bland samlarna i Europa. Ett stort tack till alla som röstade. Vi vill också tacka och gratulera konstnären Bo Lundwall som skapade vårt motiv. Det har varit ett sant nöje att göra den här frimärksutgåvan tillsammans med Bo”, säger Eivor Granberg, affärsområdeschef för Frimärken & Posttjänster, till Åland Posts hemsida. 

Hultsfredskonstnären skapade det detaljrika frimärket i akvarell efter att ha gjort observationer vid en sjö i närheten av Linköping. 

"Jag satt två vårdagar vid en sjö i Tinnerö eklandskap nära Linköping och studerade grodorna under lektiden och gjorde många skisser att ha som referensmaterial. Det var säkert över 100 grodor och de lät mycket, men de var också otroligt skygga. Minsta rörelse från mig så gömde de sig under vattnet”, säger Bo Lundwall till Åland Posts hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt