Annons:

Hultsfredskonstnären har släppt nytt frimärke på Åland:

I dag släpper Hultsfredsbon Bo Lundwalls ett nytt frimärke till Åland Post. Frimärket föreställer ett par av den större korsnäbben. Foto: Privat

Hultsfredskonstnären har släppt nytt frimärke på Åland: "Uppskattar vad jag gör"

Hultsfredskonstnären Bo Lundwall har producerat ytterligare ett frimärke till Åland Post som gavs ut på onsdagen. 
– Jag känner verkligen att de uppskattar vad jag gör, säger Bo Lundwall. 

Annons:

Bildskaparen och konstnären Bo Lundwall från Hultsfred är i detta nu aktuell med sin sjätte frimärksutgivning för Åland Post. Två större korsnäbbar porträtteras på hans senaste frimärke som ges ut i dag (onsdag). 

– Större korsnäbb är vanlig på Åland och ska man lyckas se den i Sverige får man hålla ögonen öppna lite extra, säger Bo Lundwall.

Bo Lundwall har jobbat för Åland Post sedan 2012 och de har vartannat år gett ut frimärken som konstnären har gjort. Det har tidigare blivit fem olika utgivningar med totalt 15 frimärken. 

– Jag gjorde fyra olika fågelfrimärken 2013, frimärken med de tre vanligaste jakthundarna på Åland 2015, frimärken med tre olika däggdjur som finns på Åland 2017, frimärken med fyra olika hackspettsarter på Åland 2019 och ett frimärke föreställande två åkergrodor 2021, säger Bo Lundwall. 

"Uppskattar vad jag gör"

Lundwall fick för ett år sedan i uppdrag att göra frimärket föreställande större korsnäbb, hans 16:e frimärke som kommer ut på Åland. 

– Man har ungefär ett år på sig och det är en ganska lång process. Frimärket är tryckt på ett säkerhetstryckeri i Frankrike och jag är nöjd med resultatet, säger Bo Lundwall. 

Hultsfredskonstnären uppskattar samarbetet med Åland Post som har varat i över tio år.  

– Det är naturligtvis jätteroligt och jag känner verkligen att de uppskattar vad jag gör. Jag har jobbat med Ålands Postverk i många år och det har blivit sex olika utgivningar och 16 frimärken, säger Lundwall. 

Vad tror du om framtiden?

– Jag hoppas att samarbetet fortsätter. De gör självklart sina egna val, men jag vet att de är extremt nöjda med det jag gör och jag känner innerst inne att de lär komma tillbaka. De har uttryckligen sagt att ”vi vill fortsätta med dig”. 

Signerat 250 förstadagsbrev

Större korsnäbb är som sagt ganska ovanlig och Bo Lundwall fick jobba hårt för att få till det 16:e frimärket. 

– När jag jagar olika arter brukar jag använda mig av ”Artportalen” där man kan gå in och kolla var fågelskådare har sett arter vissa dagar och klockslag. Jag råkade se att större korsnäbb var synlig i Nynäshamn så jag åkte dit med min bror. När vi stod på den markerade platsen fanns det ingen större korsnäbb just då. Vi åkte hem och dagen efter fanns den precis där vi hade varit. Jag fick tag i material senare så det ordnade sig men man får lägga mycket tid på materialanskaffning. 

Det är inte bara själva frimärket han gör utan det handlar dessutom om stämplar och förstadagsbrev. 

– De skickar 250 förstadagsbrev till mig. Jag har gjort motivet på förstadagsbrevet och jag signerar varje brev med min signatur för att sedan skicka tillbaka högen som de skickar vidare till samlarna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt