Annons:

  • Ska det bli en ny prestigefylld seger för Hultsfredskonstnären?

    Bo Lundwalls större korsnäbb har chans att utses till Ålands vackraste frimärksutgåva 2023. Foto: Privat

  • Ska det bli en ny prestigefylld seger för Hultsfredskonstnären?

Ska det bli en ny prestigefylld seger för Hultsfredskonstnären?

Hultsfredskonstnären Bo Lundwall har chans att vinna ett prestigefyllt pris, när Ålands vackraste frimärksutgåva 2023 röstas fram.

Annons:

Bland de tolv olika tävlingsbidragen finns Bo Lundwalls större korsnäbb som kom ut i april. Det frimärket ställs mot bland annat veterantraktorer, sommarstugor och årets julfrimärken.

– Jag tycker generellt att Ålands frimärken är väldigt vackra. De har en duktig kommitté och duktiga formgivare och deras frimärken står högt i kurs bland samlare för att de ger ut vackra frimärken motivmässigt, säger Bo Lundwall.

Vad tror du om chanserna att vinna?

– Ha ha! Jag vet inte alls, men de är väldigt förtjusta i djur- och naturmotiv på Åland, fåglar speciellt. Så jag tror att jag har stor chans att hamna bra till, utan att säga för mycket.

Vad skulle det betyda för dig?

– Det är en ära och naturligtvis positivt för mig personligen i samarbetet med Åland Post. 

Bo Lundwall har gjort sammanlagt 16 frimärken till Åland Post. Två gånger tidigare har han vunnit, 2013 med lommar och doppingar och 2019 med fyra hackspetsarter på Åland. 2021 blev det en silverplats med åkergrodan, som också kom tvåa i en Europatävling med utrotningshotade djur bland 52 tävlande länder.

Får komma med eget förslag

Nu kan Bo Lundwall också berätta att samarbetet fortsätter 2024.

Vid alla tidigare utgivningar har han fått en beställning på motiv, även om han alltid fått komma med designförslaget och en idé kring hela upplägget. I år blir det ännu friare. 

– Nu ska jag komma med eget förslag på motiv, det gör det hela mycket friare, men också lite svårare. Jag har tagit god hjälp av en biolog som kommer med bra uppgifter om olika arter på Åland som jag kan ta fasta på. Om Åland Post tycker det är okej sätter jag igång och skissar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt