Annons:

Biopubliken har hittat tillbaka till salongen – kiosken har byggts ut till det dubbla

Ann-Marie Blixt, samordnare för bion i Hultsfred, tycker att starten har varit bra efter den långa nedstängningen. Foto: Ossian Mathiasson

Biopubliken har hittat tillbaka till salongen – kiosken har byggts ut till det dubbla

Bioverksamheten i Hultsfred har dragit igång på allvar efter att ha hållit stängt sedan november i fjol. 
– Jätteroligt att det har kommit mycket folk på biovisningarna, säger Ann-Marie Blixt, samordnare för bion som drivs av Hultsfreds FK. 

Annons:

Bortsett från en kortare period under hösten 2020 har biografen i Hultsfred varit stängd och inte visat några timmar i drygt ett och ett halvt år. 

De första filmerna efter den långa nedstängningen visades i månadsskiftet augusti-september och samordnaren Ann-Marie Blixt är nöjd med att verksamheten är i full gång och att biopubliken har hittat tillbaka till salongen. 

Det är mycket som är nytt i samband med RioBio:s uppstart. De har ett helt nytt digitalt system vad gäller biljetter så besökaren kan enkelt gå in på hemsidan, boka biljetter och klicka i var man vill sitta i salongen. 

– Vi har legat lågt under coronapandemin. Jag har jobbat med det nya kassasystemet och få igång den digitala lösningen vad gäller biljetter, säger Ann-Marie Blixt. 

Kiosken är dubbelt så stor

Den lilla, trånga kiosken i Valhalls foajé byggdes ut under sommaren och är numera dubbelt så stor än tidigare, vilket har skapat en betydligt bättre arbetsmiljö för de ideella krafterna som jobbar i kiosken. Byggnationen pågick under sommaren och blev klar i samband med att bioverksamheten kördes igång i slutet av augusti.

– Det är fantastiskt. Nu går det att andas här inne om vi är några stycken och vi har dessutom plats för våra varor, vilket vi inte har haft tidigare. Då hade vi all dryck och godis inne i städskrubben som flera har tillgång till. Det var ingen bra lösning, säger Ann-Marie Blixt och fortsätter:

– Vi är tacksamma för att kommunen lyssnade på klagomålen som vi framförde i en skrivelse. Jag har haft en nära kontakt med Tommy Svensson Pöder på kultur och fritid så jag pratade för problemet och han förstod vår situation. 

Mycket folk på Bond-filmerna

RioBio har filmvisningar på onsdagar och söndagar samt varannan tisdag med fokus på att visa de lite smalare, mindre kommersiella filmerna. 

– Vi som jobbar med tisdagsfilmerna tycker att det är de bästa filmerna. De ger något som man kan föra en diskussion kring i efterhand.

Ann-Marie Blixt anser att det finns ett uppdämt behov av att komma ut och se på bio.

– Vi hade totalt 230 besökare på tre visningar av den nya James Bond-filmen. Vi visar matinéfilmer för barn vissa söndagseftermiddagar och de brukar vara väldigt välbesökta. Det är jätteroligt att det har kommit mycket folk, säger hon och fortsätter: 

– Även om det inte finns coronadirektiv nu så försöker folk sprida ut sig när de sitter hemma och bokar sin plats i biosalongen. Det är det vi vill att de ska göra. 

Söker folk till kiosken

Hultsfreds FK äger och förvaltar biografen RioBio i centrala Hultsfred genom ett bioutskott. En liten grupp i bioutskottet bestämmer vilka filmer som ska visas. 

– Vi har olika intressen och försöker ha en så stor variation som möjligt. Det ska finnas något för alla smaker. Ibland kommer folk med önskemål och då får vi försöka tillgodose det. Om vi visar en premiärfilm måste vi visa den tre gånger.

De har under hösten sökt fler ideella krafter som kan tänka sig att jobba i biokiosken. 

– Vi skulle behöva få tag på lite folk som hjälper oss med att sälja biljetter och poppa popcorn. Man behöver inte ta något större ansvar utan komma hit och vara behjälplig. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt