Annons:

Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson är inbjudna till landshövdingens traditionella länsmiddag på torsdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: Här är gästerna till landshövdingens traditionella länsmiddag

24 länsbor som på ett eller annat sätt har gjort avtryck under året har bjudits in av Peter Sandwall, landshövding i Kalmar län, till traditionell länsmiddag på torsdagskvällen. 

Annons:

Efter ett coronauppehåll har det återigen blivit dags för landshövdingens traditionella länsmiddag.

I kväll har landshövding Peter Sandwall bjudit in 24 personer som har föreslagits av länets kommuner eller av landshövdingen för att de på olika sätt har gjort avtryck i länet under året.

Det blir första gången som Peter Sandwall får bjuda in till länsmiddag i Kalmar.

”Jag ser fram emot att möta alla dessa spännande personer. Detta är en mycket trevlig tradition”, säger landshövding Peter Sandwall i ett pressmeddelande.

Här är alla gäster som dyker upp på kvällens middag: 

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd, Vimmerby

Hampus och Elisabeth har med stor entusiasm och sann företagaranda utvecklat Vimmerby camping, en butik i Vimmerby stad samt obemannade livsmedelsaffärer på den egna campingen och i grannkommunen Hultsfred, stark kraft i arbetet med ”Vimmerby tillsammans”.

Emelie Madsen, Vimmerby

Emelie arbetar på turistbyrån i Vimmerby. Hon sitter på en teknisk särkompetens och har sett till att Vimmerbytillsammans.se funkar med Glädjekalendrar, Valborgsfirandet, Nationaldagsfirande etc som varit en viktig samlande del under pandemin.

Nathalie Chavéz, Västervik

Nathalie är fotograf och mottagare av Västerviks kommuns kulturstipendium 2021.

Nathalie fångar skickligt stämningar och komponerar sina bilder vackert, med en teknisk precision på högsta nivå. Hennes engagemang för Västervik med omnejd och traktens människor ger ytterligare en dimension till hennes fotografier.

Abdalfatah Aburawa, Västervik

Abdalfatah Aburawa bildade Västerviks Karateklubb 2010. Föreningen har tills idag utvecklats i en mycket positiv riktning. I hög grad tack vare Abdalfatah som person och med ledaregenskaper där föreningen har öppen träning för alla åldrar i syfte att skapa meningsfull fritid och livsstil för unga människor i Västervik. 2021 blev han mottagare av Västerviks kommuns föreningsledarstipendium.

Monica Örmander, Hultsfred

Som medicinskt ansvarig sjuksköterska har Monica på ett tryggt, professionellt och prestigelöst sätt bidragit till att den enskilde fått den omvårdnad som det har funnits behov av. Hennes arbete har genom hela pandemin präglats av värdegrunden ”Vi möts i känslan av värdighet”.

Pernilla Hill, Hultsfred

Som undersköterska har Pernilla gjort en fantastisk insats under pågående pandemi och sitt arbete i stort. Hon möter människor med värdighet och ser varje individ och deras specifika behov.

Emma Eriksson, Kalmar

När pandemins hårda vindar pinade äldreomsorgen i Sverige klev Emma Eriksson fram i stormen och visade prov på ett modigt och situationsanpassat ledarskap i den största utmaning som äldreomsorgen i Kalmar någonsin har varit med om. Tillsammans med sina kompetenta medarbetare startade Emma snabbt upp ett evakueringsboende som blev en oerhört viktig framgångsfaktor till att Kalmars äldreomsorg kunde möta pandemins svåra utmaningar. Därutöver har Emma visat prov på ett inkluderat ledarskap som nyligen resulterade i att hon blev utsedd till årets chef på Pridegalan i Kalmar.

Ronny Lindberg, Kalmar

För delar av regionens näringsliv är tillgängligheten med flyg avgörande. Med sitt breda kontaktnät i branschen har Ronny som VD varit en ovärderlig tillgång för Kalmar Öland Airports utveckling. Ronny var bland de första som insåg att flygets hållbarhetsutmaning måste lösas. Kalmar Öland Airport är ledande bland flygplatser att driva flygets hållbarhetsutmaningar framåt. Kalmar Öland Airport ligger i täten både vad gäller biojet och att skapa förutsättningar för elflyg. Under Ronnys ledning kommer Kalmar Öland Airport att vara fossilbränslefritt år 2030.

Paul Gren, Borgholm

Peter Streijffert, Borgholm

Lovisa Wendt, Emmaboda

Hanna Hansdotter, Emmaboda

Joakim Lindh, Högsby

Johanna Karlsson, Högsby

Kenth Rydhage, Mönsterås

Jimmy Persson, Mönsterås

Dave Karlsson, Mörbylånga

Fredrik Lilja, Mörbylånga

Emanuel Svensson, Nybro

Loa Arvidsson, Nybro

Mattias Johansson, Oskarshamn

Julia Karlsson Lindhag, Oskarshamn

Markus Karlsson, Torsås

Pernilla Gustavsson, Torsås

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt