Annons:

Här är föreningen som får överskottet från REKO-marknaden

REKO-marknaden i Hultsfred var lyckad och leder till ett bidrag på 3 500 kronor till den lokala majblommeföreningen i Hultsfred-Vena. Foto: Privat

Här är föreningen som får överskottet från REKO-marknaden

REKO-marknaden på Valhall i Hultsfred föll väl ut. 3 500 kronor tilldelas den lokala majblommeföreningen i Hultsfred-Vena. 

 

 

 

– Vi sa redan från början att vi ville skänka pengar så lokalt som möjligt, säger arrangören Matilda Råsmark. 

Annons:

Linda Lindström, Angelica Edén och Matilda Råsmark arrangerade nyligen en REKO-marknad som fick stort genomslag i två dagar. 

– Vi är väldigt nöjda med resultatet och uppslutningen. Det var en jämn tillströmning av folk och Angelica Edén och Linda Lindström, som var på plats och fick hjälp av Linda Blomberg, hade att göra hela tiden, säger Matilda Råsmark.

De som lämnade in varor fick 70 procent av förtjänsten och 30 procent gick till omkostnader och välgörenhet. Nu berättar Matilda Råsmark att 3 500 kronor skänks till Hultsfred-Vena majblommeförening.

– Vi har hela tiden sagt att vi ska skänka överskottet, då blir det 3 500 kronor, säger Matilda Råsmark

Varför är det just majblommefonden som tilldelas pengarna?

– Vi sa redan från början att vi ville skänka pengar så lokalt som möjligt. Vi tyckte att det kunde vara en bra grej att nå ut till de som behöver här i regionen. De stöttar och hjälper familjer eller barn med fritidsaktiviteter och julklappar med mera. Vi har pratat med deras kassör som har tackat så mycket för pengarna. 

En del säljare valde att skänka de grejer som inte lyckades bli sålda. 

– Hemma hos Annika har ett projekt där hon bjuder in folk över jul om man känner för att inte sitta ensam under julen. Då är man välkommen dit och man får en julklapp. Hon ger matkassar till behövande vid jul via ett samarbete med Svenska kyrkan. De har fått välja ut det som de har känt att de kan göra bra presenter av. 

Planerad för ny REKO-marknad

Diakonen på Svenska kyrkan har tagit hand om kläder och leksaker för att kunna skänka vidare till behövande familjer i kommunen. Hemma hos Annika har plockat ut inredning och diakonen har tagit hand om leksaker och kläder.

– Diakonen jobbar upp ett lager för att kunna hjälpa de som behöver. Dit kan man vända sig om man behöver hjälp. 

Hur mycket grejer blev det kvar?

– Efter att säljarna har hämtat sina grejer så har vi några påsar kläder kvar. Det är mycket fint kvar, antingen tar vi med det till nästa REKO-marknad eller hittar vi ytterligare något projekt till våren. Vi fick in väldigt mycket saker och det var mycket som såldes. 

Råsmark berättar att det planera för en ny REKO-marknad i vår. 

– Många uppskattade denna tillställning så vi räknar med att vi kör en ny REKO-marknad till våren. Det blev väldigt lyckat så vi fortsätter.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt