Annons:

  • Matilda, Angelica och Linda gör sig redo för REKO-marknad i tre dagar

    Matilda Råsmark, Angelica Edén och Linda Lindström ser fram emot helgens REKO-marknad på Valhall i Hultsfred. Foto: Privat

  • Matilda, Angelica och Linda gör sig redo för REKO-marknad i tre dagar

    Foto: Privat

  • Matilda, Angelica och Linda gör sig redo för REKO-marknad i tre dagar

Matilda, Angelica och Linda gör sig redo för REKO-marknad i tre dagar

Den fjärde REKO-marknaden i Hultsfred står för dörren. Nu till helgen är det möjligt att loppisfynda i en lokal på Valhall. 
– Det blir lagom med grejer från 20 säljare i den lokal som vi är i nu, säger Angelica Edén. 

Annons:

Nu till helgen har det blivit dags för en ny REKO-marknad i Hultsfred och det är återigen Linda Lindström, Angelica Edén och Matilda Råsmark som står för värdskapet. Det är den fjärde REKO-marknaden i ordningen som Linda, Angelica och Matilda arrangerar tillsammans.

Inriktningen för den kommande REKO-marknaden är höst och vinter. 

– Vi tänker att vi har en Reko-marknad på våren och en på hösten och får i framtiden se om det kan dyka upp ytterligare säljtillfällen. Nu när vi är på höstkanten vill vi ha fokus på ytterkläder, höst- och vinterskor, vintersportartiklar, julsaker. Vi hoppas att säljarna tänker till och lämnar in det som är adekvat för årstiden, säger Angelica Edén. 

Försäljning under tre dagar

Anmälningstiden för säljarna gick ut i slutet av oktober och ett 20-tal säljare har anmält intresse. Varje säljare plockar ihop sina varor och bestämmer själv hur mycket varan ska kosta. 

Säljteamet ansvarar för både uppackning och marknadsföring av varorna i lokalen. Det blir försäljning under tre dagar (fredag-söndag). 

– Vi har märkt att det har varit ganska lagom med grejer från 20 säljare. Det är bra att vi är tre som kan hjälpas åt plus att vi har haft bekanta som har ställt upp vid de tidigare säljtillfällena. Säljarna kommer och lämnar grejerna till oss på Valhall på torsdagskvällen. Vi sorterar ut allting och placerar efter storlekar, sportartiklar, leksaker, inredning och julsaker. Vi bemannar loppisen fredag, lördag och söndag, säger Edén. 

Som säljare har man möjlighet att välja vilka varor som man önskar att skänka vidare eller hämta efter att arrangemanget är slut.

– Vi packar ihop allting på söndagskvällen. Säljarna märker grejerna som de vill ha tillbaka om de inte blir sålda. Vill de så kan de välja att skänka kläderna som inte blir sålda, då försöker vi förmedla ut kläderna där de behövs och gör nytta. Diakonen inom Svenska kyrkan tog emot kläder i fjol. Vi har inte bestämt var kläderna, som blir över, kommer hamna i år. 

Överskottet går till välgörande ändamål

70 procent av det som säljs går tillbaka till säljaren och överskottet går till omkostnader och välgörande ändamål. 

– När REKO-marknaden är över räknar vi ihop vad varje säljare har sålt för och då får de tillbaka 70 procent och resterande 30 procent finns kvar som ett överskott. Det skänker vi vidare till välgörenhet och vad det blir vet vi inte i dagsläget. Säljarna har fått nominera antingen en organisation eller en förening och vi tänker att köparna får rösta på de som är nominerade. Vi skänkte pengar till Kvinnojouren i fjol. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt