Annons:

inda Lindström, Angelica Edén och Matilda Råsmark arrangerar en ny REKO-marknad i Hultsfred i slutet av mars. Anmälan är öppen. Foto: Privat

Klart för ny REKO-marknad i Hultsfred – överskottet går till förening som säljarna bestämmer

Planeringen för en ny REKO-marknad i Hultsfred är i full gång. Sista helgen i mars är inbokad till arrangemanget. 
– Denna omgång kommer överskottet att tillägnas en förening i Hultsfreds kommun, säger arrangören Matilda Råsmark.

Annons:

Nu är det dags för en ny REKO-marknad i Hultsfred och datumet som gäller är helgen 25-26 mars. Linda Lindström, Angelica Edén och Matilda Råsmark står precis som tidigare för värdskapet. För att få plats i lokalen kommer arrangörerna sätta en maxgräns på antal säljare. 

– Anmälan har öppnat för säljare och det är först till kvarn som gäller, säger Matilda Råsmark. 

Inriktningen för den kommande REKO-marknaden är påsk och sommar. 

– Artiklar som kommer efterfrågas är vår- och sommarkläder till barn och ungdomar, påskpynt, inredning, leksaker och babyprodukter. Sport- och fritidsartiklar tas emot för alla åldrar. Cyklar tas emot upp till 16 tum. ”Nyhet” är att vi tar emot accessoarer, sjalar, flugor, slipsar och smycken till alla åldrar. Det är först när säljarna talat om vad de har att sälja som vi exakt vet vad innehållet i vårens REKO-marknad kommer att bli, säger Matilda Råsmark. 

Överskottet tillägnas förening i kommunen

Föreningarna i Hultsfreds kommun har chans att få del av överskottet från vårens REKO-marknad. 

– Denna omgång kommer överskottet att tillägnas en förening i Hultsfreds kommun. Som säljare lägger man ett förslag på en förening som man önskar ska få ta del av överskottet.

Arrangemanget går till som så att man anmäler sig som säljare. När man blivit tilldelad en plats kan man börja plocka ihop sina varor. Varje säljare bestämmer själv hur mycket varan ska kosta. 70 procent går tillbaka till säljaren och överskottet går till föreningslivet i Hultsfreds kommun. 

Säljteamet ansvarar för både uppackning och marknadsföring av varorna i lokalen. Som säljare har man möjlighet att välja vilka varor som man önskar att skänka vidare eller hämta efter att arrangemanget är slut.

Målsättningen är att hålla arrangemanget återkommande ett par gånger per år. 

– Det finns en önskan om att bra produkter ska kunna få så många livscykler som möjligt istället för att ligga på hög och bli dåliga av sin ålder. Både miljön och plånboken görs en tjänst. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt