Annons:

  • Helgens REKO-marknad var den tredje. Intresset visade att initiativet uppskattas, så redan nu är det bestämt att det blir en fortsättning. "Vi har haft ett 20-tal som lämnat kläder och grejer och runt 200 kunder", säger Matilda Råsmark som arrangerar tillsammans med Linda Lindström och Angelica Edén. Foto: Privat

  • Sandra Bergsten vann möjligheten till egen shopping innan kunderna släpptes in. Foto: Privat

  • Wilmer Edén tog initiativ till en insamling till barnen i Ukraina och fick ihop 1 400 kronor genom att ordna ett lotteri ihop med Eddie Lindström, Elvin Råsmark, Leon Edén och Viggo Råsmark, på bakre raden. Foto: Privat

  • Kö innan öppning. Intresset för REKO-marknaden var som vanligt stort. Beslutet blev att skänka överskottet av försäljningen till Hultsfred-Vimmerby Kvinnojour. Foto: Privat

Intresset tryggar REKO-marknadens framtid – den här föreningen får överskottet

Helgens REKO-marknaden blev precis lika uppskattad som de två tidigare. Det fick arrangörerna att bestämma redan nu, att det blir en fortsättning i höst.
– Vi får mycket energi av alla våra kunder till att fortsätta, säger Matilda Råsmark.

Annons:

Det här var första REKO-marknaden på våren. Det visade sig vara lika uppskattat att både lämna in kläder och saker, som kan komma till bättre nytta hos någon annan, och att handla.

– Vi hade ett 20-tal som lämnade in och runt 200 kunder, vilket motsvarar intresset i höstas, säger Matilda Råsmark, arrangör tillsammans med Linda Lindström och Angelica Edén.

– En skillnad vi dock såg var att förra gången, när REKO-marknaden arrangerades i samband med julskyltningen, så var det många småkunder, nu köpte man verkligen på sig mycket, tillägger Matilda Råsmark.

Blir en fortsättning

En nyhet för den här gången var att man utökat storlekarna till att omfatta även ungdomskläder och skor i alla storlekar. Man erbjöd dessutom även frilufts- och fritidsartiklar utöver inredning, leksaker och barnartiklar som tidigare.

Med tanke på intresset och den energi kunderna ger är det redan nu beslutat att det blir en fortsättning i höst.

– Minst en gång per termin blir det, så får vi se om det kan bli även något popup-tillfälle, något mindre.

Förtjänsten skänks till förening

Försäljningssumman motsvarar höstens arrangemang. Man har dock inte hunnit räkna ihop än vad det gav i överskott. 

– Sedan inlämnarna fått föreslå förening vi ska skänka pengarna till, och kunderna röstat så står det klart att det blir Hultsfred-Vimmerby Kvinnojour som får pengarna. I höstas blev det runt 4 000 kronor sedan omkostnaderna betalats, jag uppskattar att det blir något liknande nu, säger Matilda Råsmark.

Dessutom har man tagit omhand kläder som inte sålts. Kvinnojouren är intresserad av en del och arrangörerna är öppna för om någon vet andra behov, exempelvis flyktingarna från Ukraina.

– En annan nyhet är att vi tagit hand om de fina artiklarna, som vi ska försöka sälja om nästa gång och där hela summan går till den förening som väljs då, berättar Matilda Råsmark.

Barnens eget initiativ

 Arrangörernas barn Wilmer Edén, initiativtagare, Eddie Lindström, Elvin Råsmark, Leon Edén och Viggo Råsmark hade dessutom ordnat ett lotteri, med vinster skänkta av lokala företag och några av REKO-marknadens säljare, för att samla in pengar till barnen i Ukraina.

– Det var deras egen idé, så det har vi verkligen uppmuntrat. Lotteriet inbringade 1 400 kronor som skänks till Rädda Barnen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt