Annons:

Räddningschefen Michael Hesselgård meddelar att räddningstjänsten får ersättning för sommarens miljonbrand utanför Lönneberga. Foto: Räddningstjänsten

Räddningstjänsten kompenseras efter sommarens miljonbrand – här är summan

Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun har fått besked om att de får tillbaka nästan allt som de har sökt för vad gäller sommarens stora skogsbrand utanför Lönneberga.
– Vi är nöjda med utfallet, säger räddningschefen Michael Hesselgård. 

Annons:

Hultsfreds kommuns kostnad för sommarens omfattande brandbekämpning utanför Lönneberga uppgick till över en miljon kronor. Räddningstjänsten sökte ersättning om 516 000 kronor från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, för att bli kompenserade för personalkostnader, fordonskostnader och förbrukningsmedel. 

Nu står det klart att räddningstjänsten får tillbaka nästan halva kostnaden för den omfattande branden. Det rör sig om totalt 493 147 kronor.

– Vi får i stort sett det vi har sökt för. MSB har gjort vissa justeringar med cirka 25 000 kronor och tycker att det är ersättningar som ingår i schablonersättningarna. Vi har i god dialog kommit fram till ett beslut som funkar för båda parter. De har tagit beslut om att betala ut pengarna innan årsskiftet som var vårt önskemål, säger Michael Hesselgård. 

Den totala kostnaden uppgick till strax över en miljon kronor och räddningstjänsten har dragit av drygt 516 000 kronor i självrisk. 

Branden misstänks ha startat efter att någon eller några eldat elkablar i skogen. Den påfrestande insatsen pågick därefter i tre dygn. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt