Annons:

Efter tre månaders försening – nu är butikens utbyggnation igång igen

Efter tre månaders försening har arbetet med att bygga ut Frendos butik i Hultsfred kommit igång igen. Foto: Frendo i Hultsfred

Efter tre månaders försening – nu är butikens utbyggnation igång igen

Arbetet med att bygga ut Frendo i Hultsfred är igång igen efter tre månaders försening. 
– Mycket skönt. Det är som att en stor sten har lättat, säger Leif Alexandersson, som driver Frendo tillsammans med hustrun Lotta. 

Annons:

Dagens Hultsfred rapporterade i slutet av november om att Frendos stora om- och tillbyggnation stoppades i samband med att grunden skulle grävas. Den högspänningskabel som ligger under befintlig byggnad var tvungen att flyttas och jorden över kabeln fick under inga omständigheter röras. 

Den överraskande nyheten nådde Leif Alexandersson under vecka 41, det vill säga i början av oktober, och bygget har under tiden som Vattenfall jobbat med att flytta kabeln stått stilla. 

Vattenfall har på uppdrag av EoN grävt i tomtgränser och gått ut på Oskarsgatan för att gå runt alla fastigheter som kabeln har gått under. 

– Nu har högspänningskabeln fått en ny dragning så den gamla som hindrade bygget är tagen ur bruk, säger Leif Alexandersson.

Arbetet återupptogs i onsdags

Vattenfalls arbete färdigställdes i början av det nya året och gjorde det möjligt för Hultsfredsföretaget Bygg-Kjells att återuppta bygget i onsdags, 13 veckor efter ursprunglig tidsplan. Företaget förbjöds att utföra arbete över kabeln och fick istället sysselsätta sig med andra jobb under tiden. 

– Nu är vi äntligen igång igen. Det är klart att det har varit deprimerande att gå och inte veta något om när vi kan komma igång igen. I och med att de är klara så fick vi tillåtelse att dra igång igen och vädret är med oss. Hade det fortsatt att vara vinterväder och tjäle i marken hade inte Bygg-Kjells kunnat göra det som de gör nu. Vi håller tummarna för att vädret håller i sig. För oss har det varit tjafsigt med att få det fördröjt på det här viset., säger Leif Alexandersson. 

Företaget färdigställer just nu grunden och gör färdigt för gjutning och montering av väggar i slutet av januari. 

– Det verkar som att man gjuter för plintarna och väggarna under samma vecka. 

13 veckor försenat

Bygget är 13 veckor försenat med tanke på att bygget upphörde vecka 41, enligt Alexandersson.  

– Planen var att bygget skulle vara klart i februari, nu får vi vara glada om det blir under maj månad. 

Hur påverkas verksamheten av flera månaders försening?

– Det är väldigt trångt och besvärligt inne i lokalen så cafédelen är i princip borta. Det blir jättejobbigt för oss att hålla reda på hur många som är inne i lokalen på grund av de nya restriktionerna. Den nya pakethanteringen har gjort att vår butikslokal minskat med 30–40 kvadratmeter. De här trängre lokalerna har vi fått leva med och får göra det i 13 veckor extra. 

Det har varit några tuffa månader och nu hoppas Alexandersson att arbetet flyter på som det ska. 

– Det har varit tjurigt och inte känts bra men nu är vi på banan och det känns bra igen. Vi får sluta gräma oss över spilld mjölk och blicka framåt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt