Annons:

Nu går arbetet framåt i rekordfart – lyckad taklagsfest anordnades i dag

Väggarna och taket är på plats till Frendos utbyggnad i Hultsfred och det bjöds på smörgåstårta i samband med fredagens taklagsfest. Foto: Frendo i Hultsfred

Nu går arbetet framåt i rekordfart – lyckad taklagsfest anordnades i dag

Arbetet med Frendos utbyggnad stod stilla i 13 veckor. Nu har det gått framåt i raketfart under de senaste tre veckorna. 
– Väggar och tak är på plats så vi anordnade taklagsfest med smörgåstårta i dag, säger Leif Alexandersson. 

Annons:

Efter tre månaders försening drog arbetet igång med att bygga ut Frendos butik i Hultsfred i mitten av januari. Det som stoppade byggnationen i samband med att grunden skulle grävas var att högspänningskabeln, som då låg under befintlig byggnad, var tvungen att flyttas och jorden över kabel fick inte röras. 

Leif Alexandersson gläds åt att den stora utbyggnationen har kommit igång på allvar under de senaste tre veckorna. 

– Sedan kabeln kom på plats har allting hänt i rekordfart. Veckan efter att kabeln var klar så färdigställdes grunden och plintar och väggar kom på plats och var uppe samma dag. Det var klart i tisdags. Takstolarna kom i går (torsdag) och nu har företaget spikat färdigt undertaket och ska lägga på papp. Nu är det tätt så det har gått jättefort. Arbetet med att gjuta golvet inleds så fort vädret tillåter det, helst ett antal plusgrader, säger Leif Alexandersson.

Taklagsfest anordnades i dag

Både väggar och tak är på plats. När takstolarna är uppe på ett bygge är det tradition att man anordnar en taklagsfest där man bjuder de som har hjälpt till. Frendo höll en mindre tillställning på fredagseftermiddagen. Företagen som deltog var Bygg-Kjells, Golvmästarna, Expertrör, Plåtnilsson, Construtio Byggkonsult och Sten-Stures måleri.

– Det känns helt fantastiskt skönt så det måste vi fira med smörgåstårta tillsammans med de inblandade entreprenörerna. 

Planen var att bygget skulle vara klart i februari, men nu är det maj månad som gäller. 

– Nu flyter det på efter det schema som har lagts från början. Det är bara det att allt är 13 veckor försenat. Nu räknar vi med att arbetet ska flyta på så länge det inte blir väldigt kallt under en längre period så man inte kan gjuta golvet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt