Annons:

Frendos efterlängtade utbyggnad är påbörjad – så ser tidsplanen ut

Frendos butik i Hultsfred ska byggas till med sju meter ut mot Gjutaregatan och arbetet med att riva ytterväggen och gräva grunden inleddes denna vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Frendos efterlängtade utbyggnad är påbörjad – så ser tidsplanen ut

Frendo i Hultsfred har vuxit ur sina lokaler och den stora utbyggnaden av butiken påbörjades i veckan. 
– Vi har varit trångbodda så det kommer bli jättebra, säger Leif Alexandersson, som driver Frendo tillsammans med hustrun Lotta.

Annons:

Frendos stora om- och tillbyggnation startade i augusti och sker i olika faser för att kunna hålla öppet under hela perioden. Leif Alexandersson berättar att de vill underlätta och skapa en bättre butiksmiljö för såväl personal som kunder. 

– Vi ser det som en viktig satsning. Som verksamheten har utvecklat sig så har inte våra lokaler varit ändamålsenliga, säger Leif Alexandersson. 

Frendo har i ett inledningsskede skapat plats för pakethantering i ett stort rum där den tidigare kassalinjen var placerad. De har byggt upp en ny vägg och på det viset minskat lokalen med två och en halv meter. 

– Pakethanteringen tar mycket plats så vi har fått sprida ut paketen på många bökiga ställen. Som det har varit tidigare har det tagit för lång tid att både ta emot och lämna ut paket. Förra hösten, när vi tog beslut om att vi inte kan hålla på så här, fick vi inte ens plats med ett litet matbord i personalrummet. Det var paket i hela personalrummet och vi fick sitta ute i garaget. Vi känner oss nöjda med paketrumslösningen som kommer bli jättebra. Ett lyft med ett riktigt paketrum, säger Leif Alexandersson.

Utbyggnationen är påbörjad

Arbetet med utbyggnationen började tidigare i veckan då en tillfällig vägg kom på plats inne i butiken på sena måndagskvällen.

– Den lokala entreprenören, Bygg-Kjells, har därefter rivit ytterväggen och ska bygga till butiken med sju meter ut mot Gjutaregatan som kommer stängas av. Det finns kommunalt beslut på att vägen ska stängas av och det har byggts en gång- och cykelväg som ersättning för den. Förutsättningarna för att vi överhuvudtaget skulle få bygga åt det hållet var att vägen stängdes av, säger Alexandersson. 

Frendos förhoppning är att utbyggnationen ska vara klar i februari nästa år. 

– Det har hänt väldigt mycket denna vecka. En grävmaskinförare har grävt grunden och nu väntar vi på de prefabricerade väggarna, säger Alexandersson. 

Butiken är i dag på 150 kvadratmeter och utbyggnationen på 120 kvadratmeter ska leda till en rymligare och luftigare butik. Cafédelen och presentavdelningen flyttas och utökas och entrén flyttas till den nya delen. 

– Nu springer man rakt på kassan, vilket inte är bra. Vi vill att kunderna kommer in på ett vettigt sätt och har cafédelen direkt innanför dörren. Det blir också kundtoalett, städutrymmen och teknikrum för el och ventilation i den nya delen. Ventilationen som vi har i dag kommer inte räcka till när vi har byggt ut. 

Stökiga perioden är över

Den stökigaste perioden inne i butiken är över. 

– Nu ska man vara på utsidan tills vi kan flytta in. Lokalen har blivit mindre med tanke på att vi har byggt ny vägg till paketrummet. Vi har fått jobba sena kvällar men det är inga problem när man vet att vi kommer få något som är bra. 

Finns det några tankar på att återgå till tidigare öppettider och stänga klockan 24.00?

– När pandemin slog till var det inte alls mycket folk ute sena kvällar och vi känner inte att vi behöver ha öppet till klockan 24 längre. Vi tänker fortsätta med att ha öppet till 22. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt