Annons:

  • Personalens filmer får sanslös spridning – ena har setts 100 000 gånger: Se smakprov här

    Jessica Nilsson, Evelina Österman och Gunilla Einarsson har inga svårigheter att bjuda på sig själva. "Man ska ha roligt på jobbet och det har verkligen vi", säger butikschef Jessica Nilsson. Foto: Lotta Madestam

  • Personalens filmer får sanslös spridning – ena har setts 100 000 gånger: Se smakprov här

    En bild från inspelningen av "Mjölkebil", som finns med bland filmklippen. Foto: Privat

Personalens filmer får sanslös spridning – ena har setts 100 000 gånger: Se smakprov här

Coop i Målilla har blivit viral. Filmer personalen gör i butiken får en sanslös spridning. En av dem har setts närmare 100 000 gånger.
– Vi hade aldrig kunnat tänka oss att det skulle bli så stort gensvar, säger butikschef Jessica Nilsson.

Annons:

Så här långt har man gjort 14 olika filmer, med brett innehåll och lika bred rekvisita.

Den mest sedda är den om hur alla kommer minnas corona. Där Eva Carlsson hostar och kollegorna springer. Den har fantastiska 99 600 visningar vid det här laget.

– Den blev väldigt populär, säger Jessica Nilsson och skrattar. När vi tog upp telefonerna bara rasslade det in tittare och vi var förvånade när det var uppe i 6 000 visningar. Och så blev det så här många. Det är jätteroligt och sporrar oss att göra fler.

Hur kom ni på den här idén?

– Det började med att jag själv skaffade tiktok och gjorde en dans med mitt barnbarn. Sedan tyckte vi att det var en kul grej så tre i personalen gjorde en egen film här i butiken, sedan har det bara fortsatt.

Vunnit ett filmpris

Det är rent av så att man gått och vunnit ett filmpris med den ena, som gjordes inför Melodifestivalen. Det hav ingen Oscarsstatyett för visso, men ändå…

– När de olika butikerna i Oskarshamnsföreningen hade en intern tävling vann vi och belönades med biobiljetter, det var skoj, säger Jessica Nilsson.

Varför gör ni det här?

– Vi vill lite utmärka Coop i Målilla på ett positivt och annorlunda sätt. Man ska ha roligt på sin arbetsplats, annars är det inget roligt att jobba – och vi har verkligen roligt ihop!  

Har det gett några andra positiva effekter?

– Det är så kul, för folk kommer hela tiden in och frågar när nästa film kommer. Många säger att de tycker det är ett kul initiativ, samtidigt som jag märker att det ökar sammanhållningen bland personalen, vi har väldigt kul när vi ska göra oss i ordning. Sedan över vi aldrig, utan gör bara en tagning. Alla som vill är med, är det någon som inte vill får den filma, så alla är involverade.

När kan man förvänta sig nästa?

– Vi spånar lite hela tiden vad vi ska göra nästa gång. När andan faller på och vi har en idé då kör vi, säger Jessica Nilsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt