Annons:

Lokalen oanvänd sedan Handelsbanken lämnade orten – det här vill ägarna se i centrum

Sedan Handelsbanken lämnade Virserum står den 100 kvadratmeter stora lokalen i det anrika huset oanvänd. Foto: Lotta Madestam

Lokalen oanvänd sedan Handelsbanken lämnade orten – det här vill ägarna se i centrum

Handelsbanken lade ner i Virserum och lämnade sina lokaler i det anrika centrumhuset i slutet av förra året. Nu står den tom och oanvänd.
– Det är synd på ett så bra centralt läge, säger Olaf Lindström på Fabor AB, som helst skulle vilja se att en butik öppnar i lokalen.

Annons:

Handelsbanken hade ett hyreskontrakt som sträckte sig över lång tid. Men innan företaget lämnade orten löstes kontraktet upp och avslutades i förtid. Den 30 juni var sista dagen de hade öppet.

Nu står Fabor AB, som Olaf Lindström och kollegan Robin Danielsson driver sedan 2016, utan hyresgäst i den runt 100 kvadratmeter stora lokalen.

Ni har tidigare pratat om att bygga om lokalen till en enda stor lägenhet. Hur går det med de planerna?

– Vi har inte kommit så långt än. Handelsbanken lämnade formellt så sent som i november-december och blev nyligen klara med att flytta ut allt.

Men tanken lever vidare?

– Ja, antingen det eller om man kunde hitta någon som vill hyra lokalen för att driva butik, säger Olaf Lindström. Det vore ju kul för Virserums del så det blir lite liv och rörelse i centrum.

Har ni fört diskussioner med någon som visat intresse?

– Vi har haft någon enstaka som visat intresse, men det är inte så att vi har något konkret på gång. Det är ju inte så att det är kö precis. Det är ju synd att en så här bra lokal står tom, man vill ju att det ska vara uthyrt i alla butiks- och kontorslokaler i centrum.

Jobbat hemma under pandemin

Lägenheten ovan har renoverats och där har man en hyresgäst. I fastigheten finns också ett industrihotell, med en permanent hyresgäst som läget är nu.

– Även det har varit svårt att hyra ut, när allt fler jobbat hemifrån på grund av pandemin. Men nu börjar vi märka ett lite större intresse, folk börjar komma med lite mer förfrågningar om lokalen, säger Olaf Lindström.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt