Annons:

Traditionellt och nyheter – här kan du fira Valborg

Valborgsmässoafton firas återigen runt om i Hultsfreds kommun efter två års paus. Foto: Bertil Andersson

Traditionellt och nyheter – här kan du fira Valborg

En del nyheter, men framför allt mycket traditioner. Valborgsmässoafton firas återigen runt om i kommunen, efter två års uppehåll.

Annons:

Yvonne Hansen i Lions Club Virserum presenterar ett program i traditionell stil med musik, utdelning av ungdomsledarstipendium, chokladlotteri och naturligtvis en Valborgsbrasa, som vaktas av ortens egna brandmän, även det en mångårig tradition. Vårtalar gör Sparbankens VD Gunnel Olsson Örbäck.

Om det är mycket tradition vid Strömsholmen i Virserum, så är det istället mycket nyheter i Hultsfred, där arrangerande Hultsfreds Scoutkår flyttat in firandet i Folkets Park, där det även blir underhållning av Johanna Wright, fiskdamm och chokladhjul. Vårtalar gör Rosie Folkesson.

– Det är jättekul att få vara inne i parken, Folkparkens Vänner har gjort ett jättejobb, så det är kul att nyttja parken även för det här ändamålet, säger Christian Nytorpet.

– Dock blir det ingen jättestor rishög, utan vi gör ett vårbål i kontrollerad form, som tänds av scouter som bildar fackeltåg, tillägger han.

Lockar våren med musik och sång

I Järnforsen hålls firandet vid Järnsjön, med samhällsföreningen som arrangör. Det bli godishjul, Rosenfors Musikkår svarar för musiken och vårtalar gör Niclas Mobelius.

Medan det blir Folke Pleijert som vårtalar på Blåbärskullen, där Mörlunda-Tveta Hembygdsförening håller i Valborgsfirandet med bland annat pilkastning och tyst fyrverkeri på programmet. Mörlunda kyrkokör sjunger in våren, den traditionen tummar man inte på. 

Traditionellt arrangeras också Valborgsmässofirande i Vena, där hembygdsföreningen gör gemensam sak med ortens scoutkår. Det blir vårtal av Jeanette Dellevik och om nu inte det skulle räcka för att locka våren på riktigt, så gör också Vena-Kristdala manskör vad den kan genom sång.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt