Annons:

Därför satsade man på Hultsfredsbyn – så många tomter är sålda och tingade

Nya bostadsområdet i Hultsfredsbyn består av fem tomter. Nu är tre sålda. Återstår gör bara de två första hörntomterna på var sida om Bygatan (markerade med gröna ringar) varav en är tingad. Kartskiss: Hultsfreds kommun, Lantmäteriet

Därför satsade man på Hultsfredsbyn – så många tomter är sålda och tingade

Hultsfredsbyn växer med ytterligare ett hus. Nu är tre av fem tomter sålda och en fjärde tingad.
– Vi hade fått indikationer på att man ville ha lite större tomter, säger Lena Carlsson, administratör på Hultsfreds Bostäder.

Annons:

Idén att göra en mindre satsning i det här området fick kommunen när det började komma frågor från intresserade som undrade om det fanns tomter i Hultsfredsbyn.

Det fanns dessutom inte så många byggbara tomter kvar då, bara två på Sjövägen utmed Hulingen. Visst, man hade långt framskridna planer på Herrstorpet, men det skulle komma att ta tid, till första tomterna kunde säljas där.

Attraktivt läge

Man behövde ha lite tomter i attraktivt läge och näst efter området intill sjön Hulingen trodde man på Hultsfredsbyn.

Den faluröda ladugården, som en gång i tiden fungerade som festivalförråd åt Rockparty, revs och i februari 2019 hade en ny detaljplan vunnit laga kraft och året efter började man marknadsföra området.

Tre tomter ligger på rad, söder om bygatan, och två på andra sidan vägen. En på vardera sida om ett befintligt hus i området.

– Det handlar om fem, lite större villatomter. Från 1 700 kvadratmeter upp till 2 800, säger Lena Carlsson.

Normalt brukar man säga att en tomt i Hultsfreds kommun ligger på runt tusen kvadratmeter. Så de största här är mer än dubbelt så stora.

Tre sålda

Lena Carlsson kan berätta att så här långt är tre av de nya tomterna sålda i Hultsfredsbyn.

– Det är två kvar, de två första hörntomterna på var sida om Bygatan, säger hon. Men till den ena av de två har vi en intressent.

Har intresset varit som förväntat?

– Vi visste nog egentligen inte vad vi kunde förvänta oss av det här nya området, men vi hade fått indikationer på att man ville ha lite större tomter. Två tomter såldes ganska omgående och tätt i början av 2020, så dröjde det en tid innan tredje såldes. Vi har haft ganska många intresserade där emellan, men de har hoppat av, av olika anledningar, säger Lena Carlsson. Men nu hoppas vi att de två kvarvarande blir sålda och bebyggda.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt