Annons:

Utbrott med magsjuka – fick ta in annan personal:

Magsjuka bröt i veckan ut på Ekbackens förskola. Personal från Vena skola ändrade sina scheman med kort varsel och hoppade in vid öppning och stängning för att lösa personalbristen. Foto: Privat

Utbrott med magsjuka – fick ta in annan personal: "Stor eloge till dem"

Ekbackens förskola i Vena har drabbats av ett magsjukeutbrott som gjort att personalen på skolan fått rycka in och hjälpa till.
– Personalen har varit superflexibla och ändrat sina tider på kort varsel. Så en stor eloge till dem, säger rektor Louise Andersson.

Annons:

I veckan har magsjuka brutit ut på förskolan i Vena, som slagit hårt mot både personal och barn.

– Jag fick mail på onsdagseftermiddagen att de behövde hjälp torsdag och fredag med öppning och stängning. Personalen på förskolan har inte haft möjlighet att ta emot barnen på samma sätt som de brukar, säger Louise Andersson.

Hur har ni lyckats lösa personalbristen?

– Vi har kunnat hjälpa till tack vare att personalen varit superflexibla och ställt upp med att, på kort varsel, ändra sina tider från en dag till en annan. Så en stor eloge till dem.

Hur tänker du kring risken att sjukdomen sprider sig till skolan?

– Vi äter förvisso i samma matsal, annars har vi inte så mycket att göra med varandra. Jag tänker också att vi är vana vid att tvätta händerna noga. 

– Men det är klart, fortsätter Louise Andersson, vi är sårbara för vi är en så pass liten skola. Vi är friska än så länge ”peppar peppar”, så jag hoppas vi klarar oss. Alla är på plats idag fredag i alla fall, det hör inte till vanligheten att ingen är sjuk, så kan jag bara hålla tummarna att baceluskerna försvinner över helgen.

Vi har sökt förskolechef Lena Homanen Malmer utan att lyckas.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt