Annons:

Premiär för årsstäd i kommunen – här är effekten man hoppas det ska få

Kalmarföretaget Divator AB har för första gången i uppdrag att årsstäda återvinningsstationerna i Hultsfreds kommun. Arbetet inleddes på onsdagen, då Kalle Ramström och hans kollega Patrik Håkansson snyggade upp i Virserum. Foto: Lotta Madestam

Premiär för årsstäd i kommunen – här är effekten man hoppas det ska få

På onsdagen påbörjade kollegorna Kalle Ramström och Patrik Håkansson på Divator arbetet med att årsstäda de återvinningsstationer som finns i Hultsfreds kommun.
– Det är rätt nytt det här, det är första gången vi är i Hultsfreds kommun, säger Kalle Ramström.

 


Annons:

Kalmarföretaget Divator AB jobbar över stora delar av södra Sverige med att årsstäda återvinningsstationerna på uppdrag åt FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

– Vi tvättar behållarna och snyggar upp runt omkring, för att det ska se rent och fräscht ut. I Hultsfreds kommun ingår det också i uppdraget att lyfta upp behållarna för att göra snyggt under. Det är lite olika från kommun till kommun hur avtalet ser ut, säger Kalle Ramström.

Tror du att det uppmuntrar invånarna till att sköta återvinningsstationerna bättre, om det är rent och snyggt runt omkring?

– Man hoppas ju det, men tyvärr är det inte alltid så. Kanske hjälper det på några, men tyvärr grisas det ner mycket.

Hur sköts det i Hultsfreds kommun skulle du säga?

– Helt okej, det är väldigt duktiga städare här, som städar veckovis och håller det i ordning. Sedan är det väldigt mycket som slängs vid vissa stationer, som inte alls hör hemma där som hushållsavfall och möbler exempelvis. Det är så tråkigt att behöva se.

I Hultsfreds kommun årsstädas 14 återvinningsstationer, ett arbete som till stora delar hinns med under onsdagen, men några timmar ytterligare går det åt på torsdagen för att hinna runt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt