Annons:

  • Stationen där dumpningarna ökat – hänt igen i helgen:

    Dumpningarna har ökat vid återvinningsstationen på Storgatan i Hultsfred. "Det är någonting som hänt, det har blivit värre senaste halvåret", säger Magnus Sandström, regionchef på FTI. Foto: Privat

  • Stationen där dumpningarna ökat – hänt igen i helgen:

Stationen där dumpningarna ökat – hänt igen i helgen: "Ser förjävligt ut"

Dumpningarna vid återvinningsstationen på Storgatan i Hultsfred har ökat. Senast i helgen hände det igen.
– Det är någonting som hänt, det har blivit värre senaste halvåret, säger Magnus Sandström, regionchef på FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Annons:

I helgen dumpades ett nytt lass med stora säckar, kartonger och en resväska vid containrarna. Det rörde upp både ilska och besvikelse över hur stationen missköts.

– Det var flera som gick runt och tittade, som var överens om att det ser förjävligt ut, säger Göran Pettersson, en av de som reagerade på senaste dumpningen.

”Är förvånande”

Enligt Magnus Sandström har det inte varit så stora problem vid just den här återvinningsstationen tidigare, utan den bakom Willys är mer utsatt. Förmodligen på grund av att den ligger mer undanskymd.

– Det är någonting som hänt, det har blivit värre på Storgatan. Det är nästan en gång i veckan som folk slänger sådant som inte hör hemma vid en återvinningsstation. Vad det beror på kan jag tyvärr inte svara på. Jag håller med om att det ser förjävligt ut, säger Magnus Sandström.

Han fortsätter:

– Framför allt är det matavfall som dumpas, vilket är otroligt märkligt och förvånande när Hultsfreds kommun inte har viktbaserad taxa. Det får ju andra konsekvenser, det går ganska snabbt tills fåglarna river ut det och risken är att det kommer råttor och annat.

Flera gånger har det visat sig vara verksamheter som dumpat avfall, där både FTI och kommuninvånare har klara bevis som gör att det går att spåra vem som ligger bakom.

Då kopplar vi in miljö- och byggnagsförvaltningen som gör en tillsyn. Ett sådant fall har vi haft i Målilla bland annat, där man gjorde en stor insats och fick tag i vederbörande verksamhet som åkte och dumpade.

Kräver extra åtgärd

Under söndagen var personal på plats för att genomföra en planerad städning av stationen på Storgatan. Man fick dock inte med sig allt det här skräpet, utan en extra åtgärd är planerad till tisdagen.

– Vi måste åka ut med en större bil och hämta det här separat. Så länge har vår personal snyggat till det så gott det går, säger Magnus Sandström.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt