Annons:

Ort för ort: här kan du dansa runt midsommarstången

På de flesta orter i kommunen kan man dansa kring midsommarstången på fredag. Foto: Pixabay

Ort för ort: här kan du dansa runt midsommarstången

Runt om i Hultsfreds kommun erbjuds flera officiella midsommarfiranden, där programmet består av både lekar och musik i olika former – och dans kring den lövklädda stången förstås.

Annons:

Det är ett fint ideellt arbete som läggs ner i kommunen, bland annat av hembygdsföreningens medlemmar, för att bibehålla traditionen med att fira midsommar.

I Hultsfreds Hembygdspark samlas man redan på torsdagskvällen för att klä stången tillsammans.

På självaste midsommarafton blir det dans kring stången med sång av Sören Adolfsson, ackompanjerad av Karolina Stenström och Ville Pettersson. Programmet fortsätter sedan med Sören Adolfsson som sjunger sommarsånger medan Karolina och Ville spelar visor av Astrid Lindgren. Det blir servering av ostkaka.

I Lönneberga hembygdsgård klär man istället stången på förmiddagen för att några timmar senare resa den tillsammans. Det blir dans kring stången till musik av Ingers spelmanslag. I serveringen finns hembakad ostkaka, kakor och kaffe.

På programmet står även försäljning av godis, fiskdamm, lotterier, alla byggnader är öppna för visning och på kvällen blir det dans på logen.

Mörlunda-Tveta Hembygdsförening arrangerar midsommarfest på Blåbärskullen igen efter ett par års paus.

Det blir lek och dans kring midsommarstången, som kläs kvällen innan, och Per-Erik Munther från Målilla finns på plats för att svara för dragspelsmusiken.

Kaffe med hembakat och tombola står på programmet och byggnaderna är öppna.

Målilla-Gårdveda Hembygdsförening välkomnar till ett midsommarfirande som börjar med musikunderhållning, följt av danslekar. Serveringen är öppen och besökarna ges möjlighet att strosa runt bland byggnaderna i hembygdsparken.

Vena Hembygdsförening har inget firande på midsommarafton, utan väljer istället att arrangera en friluftsgudstjänst på midsommardagen med kaffeservering i hembygdsgården.

Vid Sommarhemmet Virserum är det IOGT-NTO och PRO som gemensamt står för midsommarfesten som återkommer efter flera års uppehåll. Johan och Gunilla Sigvardsson svarar för dansen kring midsommarstången och ett musikaliskt framträdande på dansbanan. I övrigt utlovas ett firande i folkparkskänsla med godishjul, kaffeservering och lotterier.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt