Annons:

Svenske talangen ser ut att komma till start – trots allt

Guldhjälten Filip Hjelmland räknar med att köra premiären mot Piraterna. Foto: Bildbyrån

Svenske talangen ser ut att komma till start – trots allt

Han fick kliva av träningsmatchen och kastade in handduken till EM-kvalet. Men Filip Hjelmland räknar med att köra premiären.
– Kroppen känns bra, säger han på söndagskvällen.

Annons:

Oron bland dackefans blev förstås stor när Filip Hjelmland var inblandad i en incident i Dackarnas träningsmatch i veckan. 

– Jag fick problem med axeln och varit på mycket kontroller i veckan, säger Mariannelundsonen. 

Han tvingades kasta in handduken till EM-kvalet och då fanns förstås ännu större frågetecken inför tisdagens dackepremiär mot Piraterna från Motala.

– Klubben får gå ut med det först, men jag kommer vara med och laddar för match. Jag har varit på mycket kontroller i veckan och det har gett resultat. Jag fick tyvärr lämna återbud till EM-kvalet efter det som hänt.

Hur känns kroppen?

– Kroppen känns bra. Jag är redo. Jag har gjort mycket tester och får hjälp på traven. Nu växer hornen fram och jag är laddad för match. 

"Vill vara på hugget"

I premiären väntar ett starkt polskt influerat Piraterna med bland andra tidigare dackeälsklingen Maciej Janowski.

– Den här matchen har man laddat för sedan det tog slut. Nu vill man vara på hugget och göra ett minst lika bra år med klubben. Vi ska vara ett topplag och det är kul med skarpt läge direkt. Jag tror det blir en jämn liga där många kommer slå varandra. Det gäller att vara på hugget från början. 

Hur ser du på att möta Piraterna?

– Det är ett tufft motstånd. Det är många polacker i Piraterna och det är vassa förare. Det är ett lag som kommer röra om i grytan och det är ett väldigt bra lag på papperet. Det är en bra värdemätare att börja med.

Fakta

Dackarnas lag:

1) Brady Kurtz, 2) Timo Lahti, 3) Rasmus Jensen, 4) Dan Bewley, 5) Andzejs Lebedevs, 6) Noel Wahlqvist, 7) Filip Hjelmland.

Piraternas lag:

1) Przemyslaw Pawlicki, 2) Vaclav Milik, 3) Maciej Janowski, 4) Oskar Fajfer, 5) Piotr Pawlicki, 6) Jonathan Ejnermark, 7) Erik Persson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt