Annons:

Kommunen vill skjuta på beslut om vindkraftsprojekt

Kommunledningen i Hultsfreds kommun vill skjuta på sitt beslut om Njordrs tilltänkta vindkraftspark. Foto: Pixabay

Kommunen vill skjuta på beslut om vindkraftsprojekt

Njordr planerar för tolv vindkraftverk öster om Målilla. Kommunledningen vill skjuta på sitt beslut till fullmäktigesammanträdet i februari. 

Annons:

Njordr AB lämnade i oktober in sin tillståndsansökan till länsstyrelsen om att få bygga tolv vindkraftverk i ett område öster om Målilla. Nu har länsstyrelsen vänt sig till Hultsfreds kommun med begäran om ställningstagande för vindkraftsprojektet senast den 20 december. 

Kommunledningen undersöker möjligheten att komma med ett senare besked i frågan. 

– Vi har bett om att få anstånd med vårt ställningstagande så vi kan ta upp det i samband med fullmäktigesammanträdet i februari. Det är första fullmäktigemötet på nya året. Det är ett nytt fullmäktige med en del nya personer. Vi har för avsikt att lyfta bort det från julveckan, men vi vet inte om vi får förlängt eller inte. Får vi inte det måste vi forcera ärendet lite mer. Emma (Karlsson) ska undersöka om det är möjligt, säger Åke Nilsson (KD), vice ordförande i kommunstyrelsen arbetsutskott. 

Beslut får tas utan klar vindbruksplan

Hultsfreds kommuns nya och uppdaterade vindbruksplan fortsätter dra ut på tiden och är inte klar. 

– Vi ligger i otakt som en del mycket riktigt påpekar då vi har hasat med vindbruksplanen. Det är det tematiska tillägget i översiktsplanen som vi egentligen har pausat sedan en tid tillbaka. Det har att göra med att det har varit politiskt känsligt, annars tror jag att vi kunde ha haft den färdig. Så är läget och vi tvingas ta beslut om det här projektet innan vi har vindbruksplanen klar, säger Åke Nilsson.

Från er i KD blir det väl nej?

– Vi har varit ganska tydliga med det i valrörelsen så vi ska väl inte svika det. Det är samtidigt inget som vi går ut med nu och trummar på. Vi tar behandlingen på vanligt sätt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt