Annons:

Tuff utmaning i Hela Sverige bakar –

Daniel Svensson hade det tufft i det åttonde avsnittet av Hela Sverige bakar. Foto: TV4/Pressbild

Tuff utmaning i Hela Sverige bakar – "Var väldigt orolig"

Det var tuffa utmaningar i Hela Sverige bakar under onsdagskvällens avsnitt. Daniel Svensson, ursprungligen från Storebro, var orolig för sin fortsatta medverkan.
– Jag hade börjat ställa in mig på det, säger han.

Annons:

Det åttonde avsnittet av Hela Sverige bakar sändes på onsdagskvällen. Hemmabagarna skulle baka tio stycken nätta och vackra bröd som måste väga mellan 30 och 50 gram. Det tekniska baget innebar en franskinspirerad utmaning, då juryn ville se tolv stycken choklad-financierer. 

Det var en uppgift som blev riktigt knepig för deltagarna. 

– Jag bakar ganska mycket surdegsbröd och har gjort det i några år. Det här med att tillsätta massa smaker och ingredienser är kanske inte min grej. Mitt bröd består liksom bara av mjöl, vatten, surdeg och salt och det tar ett par dagar att baka med långa jäsningstider. Så jag försökte göra något annorlunda och sticka ut med att forma mina bröd till pumpor, säger Daniel Svensson, som ursprungligen är från Storebro.

Beskedet från Tina Nordström till Daniel gjorde honom nervös.

– När Tina meddelar att vi ska göra ett helt nytt bröd, så försöker jag vara positiv. Innerst inne vet jag att den knappa tiden kommer att ställa till det. Det var kallt i tältet och det blev jobbigt med jäsningen. Jag gjorde alldeles för stora bröd och det gjorde att det blev extra stökigt. Jag tycker att det var hela grejen med att öka mängden deg och totalt räkna om sitt recept som ställde till det för oss alla i tältet.

Svårt tekniskt bak

Det tekniska baket gick sedan inte alls särskilt väl för speciellt många av deltagarna.

– Jag tyckte inte det verkade helt omöjligt när vi körde igång. Jag blandade i alla ingredienser och skulle börja fylla formarna. Då kommer Tina fram och tycker att jag kanske borde använda mer noggrannhet. Så vid det tillfället börjar jag att ödsla tid på det och det blir förödande. Jag får helt enkelt inte in dem i ugnen tillräckligt snabbt. Det är lite samma tema hos de flesta andra, man fick inte in bakverken i ugnen i tid. Petra Eriksson var den enda som lyckades bra i det tekniska och hon hade tydligt höjt värmen i ugnen mycket högre än alla oss andra. 

Daniel Svensson, som sedan långt tillbaka bor i USA, vill dock inte hitta en massa ursäkter, säger han.

– Jag skulle helt enkelt ha jobbat snabbare, konstaterar han.

"Kändes fantastiskt"

Dagens skönaste besked var emellertid när meddelandet om att ingen av deltagarna skickades hem basunerades ut.

– Jag var väldigt orolig för att jag skulle ryka och hade nästan börjat ställa in mig på det. Men när Sörberg (Johan) säger till oss att nästan alla har misslyckats, så fanns det kanske ändå lite hopp kvar. Jag tycker faktiskt att det var bra att behålla alla. Det var överlag dåliga pretationer och givetvis kändes det fantastiskt och jag hade tur att det var fler som underpresterade.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt